Diari Més

El Pla Cultural dels Jocs de 2018 estarà enllestit el mes de desembre

La nova regidora de Cultura, Begoña Floria, assegura que es tracta d’una actuació «prioritària»

Imatge de Begoña Floria durant la celebració d'un plenari municipal al maig.

El Pla Cultural dels Jocs de 2018 estarà enllestit el mes de desembreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova regidora de Cultura, Begoña Floria (PSC), assegurava dimarts que el Pla Cultural dels Jocs Mediterranis serà una realitat al desembre. Floria, que porta tot just una setmana a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, subratllava que es tracta d’una actuació «prioritària», motiu pel qual hi dedicarà «molts esforços».

Floria torna a la regidoria de Cultura després de la dimissió de Josep Maria Prats, regidor d’Units per Avançar. Dimarts va ser el primer dia que apareixia en una roda de premsa amb la cartera recuperada sota el braç. Sobre la línia de treball a seguir, la socialista assegurava que «la base és el Pla Director de Cultura que estem seguint des de fa 10 anys». Així doncs, Floria subratllava que «seguiré amb el que havia començat Josep Maria Prats», tot i que reconeixia que «tenim estils diferents». El que sembla prioritari per sobre de la resta, ara per ara, és el Pla Cultural dels Jocs Mediterranis. «Intentaré que estigui enllestit al desembre, perquè hi posaré tots els meus esforços. És molt important per la ciutat i a hores d’ara és el més transcendental», deia Floria.

La regidora socialista va enumerar gairebé tots els projectes que havia començat Prats, i va destacar que «estem treballant per donar més suport al festival REC». Segons anunciava, «la intenció és de facilitar més espais municipals per aconseguir una segona sessió i que el festival pugui acabar més tard». D’altra banda, Floria va recordar que el Pla de Biblioteques i el Centre d’Art El Tinglado «són projectes que vaig començar jo mateixa al 2015 i que, per tant, no canviaran en cap dels casos».

El que encara ha d’acabar d’estudiar Begoña Floria són les obres per arranjar el Teatre Metropol. Segons informava dimarts, «actualment estan en fase de contractació», però no tenia més detalls sobre quan podrien començar. Aquesta va ser una de les primeres actuacions liderades per Josep Maria Prats, després que el Metropol patís una plaga de tèrmits a principis d’aquest any. Un altre dels conflictes amb els que haurà de lluitar Floria serà el del local de la Sala Trono. Prats s’havia compromès, personalment, a trobar un nou espai per al col·lectiu de teatre tarragoní. «La Sala Trono ha de recuperar l’activitat», subratllava Floria dimarts, tot i que no va donar més detalls. «Encara he d’acabar de mirar moltes coses, però el més important és el Pla Cultural dels Jocs», va cloure la regidora de Cultura.

tracking