Diari Més

Història

Tarragona viatja fins al 1800 amb les jornades de recreació històrica

Grups d’història napoleònica van mostrar als assistents com es vivia en aquella època

Instant d'un dels tallers que va celebrar-se ahir, darrer dia de les jornades de divulgació històrica.

Tarragona viatja fins al 1800 amb les jornades de recreació històricaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quines armes portava l’exèrcit napoleònic? Com lluitaven les milícies urbanes? Què pensaven, sentien i deien els ciutadans tarragonins del 1800? Totes aquestes preguntes van quedar resoltes després de la celebració de les VI Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona 1800, que han tingut lloc del 17 al 22 d’octubre i han ofert una trentena d’activitats.

Ahir, per exemple, el passeig arqueològic es va convertir en un campament napoleònic al matí i després, a la tarda, va viure la recreació d’una batalla entre francesos i catalans on hi va poder participar tothom qui volia. Amb les muralles com a testimoni privilegiat, els grups de recreació històrica van divulgar la importància de la música dins les tropes, el paper de les dones a la guerra, el protagonisme dels nens orfes o els detalls de les armes que duia l’exèrcit de Napoleó. Així, fusells, mosquetons i carabines eren observats amb atenció per les desenes d’assistents que van desplaçar-se fins al passeig arqueològic.

Les jornades han estat organitzades per l’Ajuntament de Tarragona —a través del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona (PMTT) i la Regidoria de Patrimoni–, el Museu d’Història i l’Associació Projecte Tarragona 1800.

tracking