Diari Més

Societat

Els gossos redueixen l'ansietat a les víctimes de maltractament abans del judici

Un programa d'Affinity s'ha posat en pràctica a l'Audiència de Tarragona per confirmar la hipòtesi

Imatge d'arxiu d'un gos de la raça Golden Retriever.

Els gossos redueixen l'ansietat de les víctimes de maltractament abans del judiciPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un programa pilot, promogut per la Fundació Affinity i la Generalitat de Catalunya, ha permès demostrar a Tarragona que la companyia de gossos permet a les víctimes de maltractament i abusos sexuals reduir la seva ansietat abans d'acudir a un judici.

El programa, segons informa Affinity, s'ha posat en pràctica a l'Audiència deTarragonai ha permès demostrar que la companyia d'un gos ha reduït els nivells d'ansietat i estrès; ha millorat l'estat físic, emocional i mental de les víctimes; ha beneficiat la seva autoestima i ha incrementat la seva confiança i seguretat.

Amb el nom de Gos d'assistència judicial, han participat en aquesta iniciativa vint dones voluntàries, la meitat acompanyades per un gos i l'altra meitat, com a grup de control.

Els gossos estan ensinistrats específicament per ajudar les dones a declarar, i l'objectiu de la prova feta aTarragonaera determinar si el gos ajuda a reduir l'ansietat i l'estrès de la víctima abans d'entrar a la sala de judicis.

Un gos de raça Golden Retriever anomenat Bob s'incorporava al procés quan la dona entrava als jutjats i també l'acompanyava a la sortida. La dona estava amb Bob uns 30 minuts a la sala d'espera, sempre acompanyada pel psicòleg de l'Oficina d'Atenció a la Víctima del Delicte.

«Amb projectes com aquest es pretén normalitzar la presència dels animals de companyia en espais públics», afirma la directora de la Fundació Affinity, Isabel Buil.La directora general d'Execució Penal en la Comunitat i Justícia Juvenil del Departament de Justícia, Pilar Heras, ha explicat que aquesta ha estat «una experiència innovadora i d'aprenentatge informal en l'atenció de les víctimes de delictes».

tracking