Diari Més

Ballesteros admet «discrepàncies» al PSC pel 155 i reclama una postura «única»

L'alcalde de Tarragona recorda que el partit és un projecte col·lectiu i que «ningú pot anar a la seva»

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, arribant a la seu del PSC a Barcelona.

Ballesteros admet «discrepàncies» al PSC pel 155 i reclama una postura «única»Maria Belmez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha reconegut que hi ha «discrepàncies» al si del PSC davant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució però ha reclamat fixar una postura «única i uniforme». En declaracions als mitjans abans de la reunió del Consell Executiu, Ballesteros també ha dit que no creu que hi hagi «cap problema» en consultar a la militància sobre aquest assumpte però ha dit que aquesta és una decisió que es prendrà en el transcurs de la reunió que se celebra aquest matí a la seu del partit a Barcelona i «d'acord amb el que digui el primer secretari». En ser preguntat per la decisió de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, d'abandonar l'executiva, Ballesteros ha contestat que creu en els projectes col·lectius «i no individuals» i ha alertat que «en un projecte col·lectiu com el PSC ningú pot anar a la seva».

Ballesteros ha reconegut a les portes de la seu del carrer Nicaragua les discrepàncies al si del partit després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, anunciés l'aplicació de l'article 155 amb el suport del PSOE. Particularment, ha defensat que el partit ha de mantenir una mateixa postura: «El PSC ha de destil·lar una postura única, uniforme, no vol dir eliminar les discrepàncies però en un projecte col·lectiu com el PSC ningú pot anar a la seva».

En ser preguntats sobre les veus dins del partit que reclamen preguntar a la militància quina ha de ser la postura del PSC, Ballesteros ha recordat que disposen de mecanismes al seu reglament per saber com han d'actuar i ha afirmat que aquesta decisió es prendrà al transcurs de la reunió d'aquest dilluns. «Preguntar a la militància? No hi haurà cap problema segur», ha apuntat.

Sobre la seva opinió concreta, ha dit que aposta per demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions i ha considerat que «està a les seves mans» l'aplicació d'aquest article, que ha asseverat que «no agrada a ningú».

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha estat dels primers en arribar a la seu del partit aquest dilluns, coincidint amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Posteriorment ho han fet altres membres de l'executiva com l'alcaldessa de l'Hospitaler, Núria Marín; la diputada al Congrés Meritxell Batet; l'eurodiputat Javi López, i l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, entre d'altres.

Sabaté (PSC) demana que es consulti a la militància abans de donar suport al 155

Per la seva banda, l'exconseller del PSC Xavier Sabaté ha demanat consultar a la militància del partit abans de donar suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Així ho ha dit a través d'una piulada a les xarxes socials i en declaracions a TV3, on ha recordat que els estatuts del partit recullen que «decisions d'especial transcendència» s'han de «posar a consulta perquè tothom pugui opinar». «El 155 no ho és?», s'ha preguntat a les xarxes socials. A més, s'ha mostrat convençut que la majoria de socialistes catalans estan «en contra» de l'aplicació del 155.

tracking