Diari Més

Halloween

Per què les associacions no donen en adopció gats negres en aquesta època?

És una mesura de prevenció dels animalistes que es dona a tots aquells països on celebre Halloween

Un gat negre durant els dies de Halloween.

Per què les associacions no donen en adopció gats negres en aquesta època?Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots Sants està a prop però també aquells que celebren la festivitat de Halloween. Les associacions de protecció animal eviten durant aquests dies donar gats de color negre principalment, i també blancs. Es tracta d'una mesura de prevenció davant de possibles actes debruixerianegra.

En particular, Eva Núñez de l'AssociacióTarracoGats explica que«s'acosta Halloween i amb l'arribada d'aquestes dates ens augmenten les peticions de gats blancs i sobretot negres» i afegeix que «les associacionsanimalistes, a part de fer exhaustius protocols d'adopció, mirem amb lupa a tots els que demanen gats d'aquests colors ara». Núñez demana que«als particulars que tenen gatets per lliurar en adopciónegreso blancs, demanem que no els donin ara i si ho fan, per favor, fer una entrevista i seguiment.»

Per la seva part, la MarinaLlauradó, presidenta de l'Associació d'Amigats Boges explica que «actualment tenim quatre gatets de color negre pendents de trobar família definitiva. Tanmateix per precaució en aquestes dates no formalitzem cap adopció si no coneixem a la persona de primeramài podem fer el seguiment corresponent».

VeronicaLuna, vinculada a la protecció animal a Roda de Berà confirma que tampoc donen gats en aquesta època pels rumorsde quèpuguin caureen mansd'algú que facibruixeriai assegura que «tothom qui conec vinculat a la protecció animal evita donar gats d'aquests colors en aquesta època». Aquesta prohibició no es limita a Catalunya sinó a molts països oncelebrenHalloween com elsEEUUon des de fa molts anys les entitats prenen aquesta precaució.

Les animalistes destaquen, que ja de per si, els gats d'aquests colorsja ho tenen més difícil per ser adoptats. Al llarg de la història els gats negres han estat considerats animals espirituals capaçosd'encarnaresperits. Els Celtes creien que eren la forma felina que adoptaven els dimonis i durant l'Edat Mitjana van ser perseguits per creure que eren bruixes reencarnades

Una gateta en adopció de l'entitat Gaia Tarragona.

Per què les associacions no donen en adopció gats negres en aquesta època?Cedida

tracking