Diari Més

Protecció Animal

Els collarets prohibits per passejar els gossos de Tarragona

En concret, segons l'article 36 del document, aquests elements afecten el benestar dels animals

El gos, de raça dòberman, havia estat intervingut quirúrgicament hores abans.

Denunciat un home que en estat ebri va agredir el seu gos operat hores abansPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ordenança sobre tinença responsable d'animals aprovada al mes d'agost per l'Ajuntament de Tarragona regula, entre altres aspectes, els collarets que estan prohibits durant el passeig dels gossos per la ciutat. En concret, segons l'article 36 del document estan prohibits els collars estranguladors i elèctrics, amb elements punxants o «qualsevol altra que afecti el benestar animal».

No es podran utilitzar els collarets que punxin el coll dels animals ni que els ofeguin ni els collarets elèctrics que provoquen descàrregues elèctriques quan el propietari considera i que es comercialitzen al mercat sense control. Segons explica José Ferrándiz, de la Secció de Dret Animal del Col·legi d'Advocats de Tarragona «es tracta de collarets que, segons apunten diferents estudis i experts acreditats, sovint generen estres, por, dolor o confusió i està demostrat que redueix la capacitat d'aprenentatge, provocant sovint, gossos més reactius» i afegeix que «la tendència en el nostre ordenament jurídic és protegir cada vegada més el benestar dels animals tant físic com a psicològic, i en aquest sentit ens alegrem que l'Ajuntament incorporés les al·legacions plantejades respecte a aquest article concret».

Emma Infante, antrozoologa i màster en Dret Animal, impulsora de la prohibició a l'ordenança de Barcelona explica que «l'administració té l'obligació de promoure la tinença responsable i el càstig és tan important com el civisme». La primera ciutat que va prohibir els collars nocius en la seva totalitat va ser Ceuta i afegeix que «el mal amb aquests estris és físic, psicològic i social per l'animal» i destaca la importància d'informar sobre aquests elements perquè «només un 10% de les persones que saben que són nocius els continuen utilitzant». Afegeix que «segons un estudi de la biòloga Belén G. Matheu, mig milió de gossos pateixen per dur collarets que els provoquen dolor a Espanya».

Collaret amb puntxes

Els collarets prohibits per passejar els gossos de TarragonaCedida

Els collarets prohibits per passejar els gossos de Tarragona

Els collarets prohibits per passejar els gossos de TarragonaCedida

Collaret no permès

Els collarets prohibits per passejar els gossos de TarragonaCedida

tracking