Diari Més

La PAH dóna un «toc d'atenció» a Bankia i empapera la seva seu

Un centenar de persones s’hi va aplegar per reclamar que s’agilitzin les negociacions amb els afectats

Instant de l'acció que va dur a terme aquest dijous 19 d'octubre la PAH.

La PAH dóna un «toc d'atenció» a Bankia i empapera la seva seuTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No us en oblideu, encara som aquí». Aquesta va ser la consigna que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va voler transmetre aquest dijous 19 d'octubre a Bankia mitjançant una concentració a les portes de la seva seu a Tarragona, a la plaça Imperial Tarraco. Més d’un centenar de persones s'hi van aplegar per donar un «toc d’atenció» a l’entitat bancària en el marc d’una convocatòria en clau estatal, segons explicava una de les portaveus de la plataforma, Carme Lleyda. L’objectiu era ocupar la sucursal i intentar negociar amb els responsables de la mateixa, però en arribar, les portes estaven tancades.

«Vam empaperar la seu perquè sàpiguen que érem allà i que mai no deixarem de ser-hi», expressava Lleyda. A Tarragona, prop d’una vintena de famílies membres de la PAH estan esperant una negociació amb Bankia que no acaba d’arribar. «Volíem reclamar que s’agilitzin els tràmits per aconseguir una dació o un lloguer social, i per això vam voler posar pressió a Bankia», detallava Lleyda.

Baixen un 12% al 2017

Els jutjats han executat 845 desnonaments al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre durant els primers sis mesos de l’any, un 12,25% menys que en el mateix període del 2016, quan se’n van registrar 963. Les dades recollides en l’estadística del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) confirmen una tendència a la baixa de persones que perden l’habitatge a la demarcació tarragonina. En concret, s’ha passat dels 2.007 llançaments executats el 2013 a un total de 1.638 l’any 2016, un 18,38% menys.

L’estadística reflecteix que el 45% dels casos registrats entre gener i juny es corresponen a execucions hipotecàries, les quals comporten, en la majoria de casos, un deute de per vida. En concret, durant el primer semestre hi ha hagut 384 llançaments originats per l’impagament de les mensualitats del crèdit bancari, un 20% menys que en els primers sis mesos de l’any passat –quan n’hi va haver 478–.

Durant la primera meitat del 2017, els jutjats tarragonins han ordenat l’11,5% dels desnonaments que hi ha hagut arreu de Catalunya (7.353). Per demarcacions, a les comarques de Barcelona els jutjats han dut a terme 4.982 llançaments; a les comarques gironines 1.096 i, a la demarcació de Lleida, 430. Tot i així, la PAH seguirà lluitant perquè acabin desapareixent.

tracking