Diari Més

Una cinquantena de persones desafien la pluja a Tarragona per reclamar la llibertat dels Jordis

La convocatòria del Comitè en Defensa del Referèndum s'ha desunflat a causa de l'aiguat que queia a Tarragona

Assistents a la convocatòria a Tarragona per reclamar la llibertat dels presidents d'Òmnium Cultural i ANC, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Una cinquantena de persones desafien la pluja per reclamar la llibertat dels JordisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intensa pluja que ha caigut aquest dijous 19 d'octubre a la tarda arreu del país ha desunflat les concentracions convocades per reclamar la llibertat dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A Tarragona, només una cinquantena de persones s'han aplegat a les portes de la Subdelegació del Govern, ubicada a la plaça Imperial Tarraco. La mateixa concentració es va celebrar el dimarts 17, i la Guàrdia Urbana va haver de tallar el trànsit degut a l’alta afluència de gent que va tenir. Aquest dijous, però, no ha estat necessari. Paraigües, impermeables i botes d’aigua han format part de la indumentària dels més fidels, que aquest dijous no han fallat a la convocatòria.

Tot i ser poca gent, els assistents s'han fet sentir amb consignes en favor de la llibertat dels Jordis i de la República Catalana. «Amb pluja i vent, el poble en moviment», han cantat també els presents, que no han deixat de dirigir crítiques a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros amb crits de «Ballesteros, dimissió».

La portaveu del Comitè en Defensa del Referèndum, Sara Maestre, ha lamentat que «per culpa de la pluja la gent es quedi a casa», però ha recordat que «les mobilitzacions són necessàries perquè s’apliquin els resultats del referèndum del dia 1 d’octubre». Sobre la imminent aplicació de l’article 155, Maestre ha expressat que «som aquí per denunciar-ho», com també el «perill» de que «aquestes mesures excepcionals s’acabin convertint en quotidianes». A més, també ha fet una crida a la «llibertat immediata» dels presidents d’Òmnium i l’ANC. D’altra banda, i sobre un possible augment del grau de les mobilitzacions, Maestre ha manifestat que «el grau de les concentracions anirà segons el context».

La concentració s'ha dissolt pocs minuts després de començar i els organitzadors, el Comitè en Defensa del Referèndum, han recordat que aquest dissabte 21 sortiran autobusos des de Tarragona cap a Barcelona en motiu de la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium a les cinc de la tarda. Sortiran des de la rambla Lluís Companys a les 14 hores i tenen un preu de deu euros.

tracking