Diari Més

La Policia Nacional registra els vehicles dels pares d'una llar d'infants

Els fets van succeir durant el matí de dimarts i des del centre, la Salle Tic-Tac, esperen que no torni a passar

Desplegament de la Policia Nacional al davant de la comissaria, ubicada al costat de la llar d'infants, el dia 3 d'octubre.

La Policia Nacional registra els vehicles dels pares d'una llar d'infantsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares dels alumnes de la llar d’infants la Salle Tic-tac es van topar, dimarts al matí, amb un control per part dels agents de la Policia Nacional. La comissaria d’aquest cos està ubicada uns metres més avall del centre i, per motius que es desconeixen, van començar a registrar els vehicles dels pares que arribaven per deixar els nens a l’escola. Segons han informat fonts de la llar d’infants, «nosaltres no teníem coneixement que això es realitzaria». La situació va «sorprendre» els pares i un d’ells, Edgar Adserà, denunciava així la situació via Twitter: «És indignant que a Tarragona, davant la guarderia de la meva filla, estigui la Policia amb metralletes demanant als pares que obrin el maleter».

Va ser minuts abans de les nou del matí quan els agents «van registrar quatre o cinc vehicles a mesura que estacionaven, en zona verda, davant del centre», informaven des de la Salle Tic-tac. Els agents, armats, demanaven als pares que obrissin els maleters «com si es tractés d’un control de duanes». Les persones que van topar amb el control de seguretat estaven portant els seus fills al servei d’acollida, que es realitza abans de les nou, quan arriba el gruix d’alumnes a les portes del centre.

Els registres van durar entre un quart d’hora i vint minuts i, acte seguit, «els agents van desaparèixer». Així ho asseguraven des del centre, i reiteraven que «no ens ho esperàvem» però que «dins de la situació d’excepcionalitat que estem vivint, potser hi cap tot». Per avui esperen que això no torni a passar. En cas contrari, però, serà la Salle com a institució la que se n’encarregarà de l’assumpte. «Esperem que aquesta situació no es repeteixi, però si torna a passar, la institució de la Salle farà alguna acció al respecte», asseguraven des de la llar d’infants.

Per la seva banda, els alumnes van viure el dia amb tranquil·litat i sense ser gaire conscients del que havia passat en l’arribada al centre educatiu. «Els nens són aliens a aquestes coses, però també els sorprèn veure un policia armat a les portes de la seva escola», deien des del centre. Els que sí van mostrar el seu malestar van ser els pares que van viure, de primera mà, els registres als vehicles.

Amb tot, des del centre opinaven que els fets succeïts ahir al matí «no tenen massa explicació» però que «suposem que són mesures excepcionals». «Avui ha tocat aquí però demà potser es posen a fer controls a la carretera dels Pallaresos», bromejaven fonts de la llar d’infants. Caldrà esperar per veure si aquesta acció dels agents de la Policia Nacional es torna a repetir i si l’Ajuntament es pronunciarà al respecte.

tracking