Diari Més

Interns de Mas d'Enric dissenyen un dels Tarracvs que es posaran a la ciutat

Alumnes dels conservatoris de música de la Diputació compondran les fanfàrries que sonaran durant les cerimònies dels Jocs Mediterranis

Vista frontal

Interns de Mas d'Enric dissenyen un dels Tarracvs que es posaran a la ciutatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Interns del centre penitenciari de Mas d’Enric volen tenir una participació activa en els Jocs Mediterranis i, amb aquest objectiu, han fet el disseny d’un dels Tarracvs –la mascota– que es distribuiran per la ciutat i les seus de Tarragona 2018, probablement a partir de finals del 2017 o en les primeres setmanes del pròxim any. A més, alumnes dels conservatoris de música de la Diputació compondran les fanfàrries dels Jocs, com les que sonaran en les cerimònies d’entrega de medalles als esportistes.

La idea que van tenir els interns de Mas d’Enric de dissenyar un Tarracvs va sorgir de manera natural, en el curs d’una xerrada que la monitora d’Arts Plàstiques del centre penitenciari, Olga Esquinas, va tenir amb ells durant una classe de pintura mural. «Participar en la Tarracvs Parade seria una via fantàstica per donar a conèixer als ciutadans de Tarragona el que poden arribar a fer els interns i ens agradaria fer la nostra petita aportació als Jocs Mediterranis», va dir Esquinas. En les imatges plasmades a la mascota de Tarragona 2018 es comprova l’alt nivell de creativitat dels interns que han participat en l’elaboració d’aquesta obra artística.

El regidor i comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, va manifestar ahir a aquesta redacció que les escultures dels Tarracvs, que majoritàriament dissenyaran alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació, «facilitarà donar visibilitat als Jocs i que la gent jove s’engresqui i es promocioni». Una de les empreses patrocinadores ja ha expressat el seu desig de col·locar un Tarracvs a la seva seu central a Madrid. També ha presentat els seus dissenys el creatiu Miguel Gallardo.

El passat dimarts, Villamayor va mantenir una reunió amb representants de la Diputació per tal d’establir les línies d’acció dirigides als alumnes de l’Escola d’Art i Disseny. L’objectiu és que tots els Tarracvs siguin diferents i que no coincideixi cap dels models que es distribuiran.

Fanfàrries tarragonines

La col·laboració amb l’ens provincial també incidirà en els alumnes dels conservatoris, que compondran les fanfàrries. Amb aquest objectiu, «aquesta setmana lliurarem a la Diputació les d’alguns Jocs Olímpics». «Volem incorporar elements artístics i generar oportunitats per a creadors locals d’arts plàstiques i músics», va dir Villamayor.

Pilar Casas, cap d’Àrea de Serveis d’Assistència al Ciutadà de la Diputació va dir, per la seva banda, que «estem fent la planificació i estordíem com s’executa» la proposta dels Jocs Mediterranis.

Villamayor va informar que hi ha patrocinadors que han informat que buscaran el seu propi dissenyador. En alguns casos, els Tarracvs es pintaran en tallers i altres al carrer, al lloc on s’hagin de col·locar. Fins ara, s’ha fet sis figures, les que van presidir l’acte de presentació fet el passat juliol al parc de l’Amfiteatre, però la voluntat és fer-ne el major nombre possible, sempre en funció de la quantitat de patrocinadors que vulgui participar d’aquesta proposta.

La iniciativa es va presentar el passat 22 de juny als jardins de l’Amfiteatre, just un any abans de l’inici de l’encontre esportiu. En el curs de l’acte, es va anunciar que a partir del juliol de 2018, ja acabats els Jocs Mediterranis, es preveu que alguns dels Tarracvs puguin ser subhastats i que els diners obtinguts es destinin a entitats del Tercer Sector.

tracking