Diari Més

Municipal

Begoña Floria denuncia que l'estan sotmetent a un «linxament personal reiterat»

L'oposició demana aclarir una despesa de 48.000 euros en lideratge d'Aparcaments Municipals de Tarragona quan ella n'era la presidenta

imatge d'arxiu de la portaveu del govern de Tarragona, Begoña Floria, en una roda de premsa.

Floria es mostra «sorpresa» per la seva investigació pel cas Inipro i considera que «ha de ser una confusió»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals de PDeCAT, ERC i la CUP, a l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona (PSC-PP), han demanat per separat aclariments sobre una despesa de gairebé 48.000 euros en lideratge duta a terme per l'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT).

Els conceptes del servei són, per exemple, 3.000 euros per un mapa de talent; 14.600 euros per sessions de «coaching» (entrenament emocional i de lideratge) o 19.500 euros en formació per als directius.

Segons revela aquest dimecres el digital Porta Enrere, de les altres dues empreses convidades a concursar, una va declinar participar-hi i l'altra -Idees i innovació S.L- va presentar un projecte gairebé idèntic a la guanyadora, encara que una mica més car.

L'AMT justifica que la formació se centra, sobretot, en resolució de conflictes per part dels vigilants de la zona blava, encara que els treballadors neguen haver-la rebut.

El contracte es va signar sota la presidència de Begoña Floria (PSC) de l'AMT i el portaveu del grup municipal republicà, Pau Ricomà, li exigeix «explicacions». «No ens podem permetre que, una vegada més, planegi l'ombra del dubte sobre la gestió dels diners públics de les empreses municipals», rebla.

També el grup municipal de la CUP exigeix aclarir aquesta despesa de diners públics i, a més, reclama que es fixi una normativa interna de despesa de les societats municipals.

Uns mesos enrere, el grup municipal de Cs va denunciar a la Fiscalia les despeses carregats a la targeta corporativa de l'exgerent de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que ascendeixen a més de 60.000 euros.

El mes de juny passat, recorda la CUP, un auditoria independent de les despeses de l'AMT va concloure que no es podien justificar despeses com desplaçaments, assistència a cursos o de representació, entre d'altres, per la falta d'una «norma interna».

En resposta a aquestes acusacions, la regidora socialista ha afirmat, en un comunicat, que, «les informacions aparegudes a les darreres hores formen part d’un linxament personal reiterat al qual aquesta consellera ha estat sotmesa aquests últims mesos. Les insinuacions i acusacions sobre la meva persona que apareixen en el citat article son completament falses».

Floria afirma que el seu objectiu és continuar treballant per la ciutat, «malgrat que és molt difícil aïllar-se de pràctiques d’aquest estil, especialment en l’era de les xarxes socials on les difamacions es propaguen tan ràpid».

Les explicacions municipals

En el mateix comunicat de Begoña Floria, el consistori tarragoní mira de rebatre les acusacions sobre la despesa realitzada a l'AMT. Els aclariments són aquests:

1. L’empresa va decidir la creació, per inexistència, d’un sistema global de gestió dels Recursos Humans. Aquesta necessitat, a més, coincideix amb un dels requisits exigits per la certificació de sistemes de gestió de qualitat de la ISO 9001, de la qual l’empresa es troba en procés d’obtenció.

2. Comprovada i avaluada aquesta necessitat es va procedir a la contractació d’un servei, sempre seguint les normes internes de contractació de l’empresa publicades a la web d’AMT. Després d’un procediment negociat, el 9 de desembre de 2015 es va signar el contracte amb l’empresa Cerna Coaching and Research (posteriorment anomenada Isora per canvi del raó social) per un valor màxim de 47.625 €.

3. El contracte especifica que les tasques a realitzar per l’empresa son les següents: projecte de mapa del talent, mapa de valors i competències, projecte de gestió del rendiment, procés dementoringicoachingexecutiu, sessions de suport icoachingde l’staffi formació integral de la plantilla de l’AMT. El contracte estipula que el servei es realitzarà en un termini de 12 mesos. Posteriorment, donada la naturalesa dels serveis requerits, es va decidir de mutu acord allargar l’execució del servei, però mai sobrepassant la quantitat acordada inicialment. Finalment l’empresa ha facturat 44.430 €, l’última factura de les quals es va emetre aquest maig de 2017.

4. Durant tot aquest temps s’han realitzat 12 sessions de treball per a la elaboració del manual que defineix competències generals i específiques, a més de 14 jornades de formació amb treballadors de l’empresa, tant grupals com individuals. Fruit del conjunt de les tasques ha estat una completa guia que recull els criteris i processos per lloc de feina i així poder avaluar tots els treballadors de l’empresa.

5. Donada la importància estratègica que l’AMT dona a aquesta tasca, l’empresa ha iniciat una segona fase d’aquest projecte per desenvolupar una eina informàtica per sistematitzar les avaluacions que es desenvolupen als treballadors.

6. Els representants sindicals de l’empresa han estat informats i han participat en tot moment. De fet, s’ha parlat amb el comitè que els resultats de les noves avaluacions podrien ser tingudes en compte a l’hora de negociar els futurs pactes laborals.

tracking