Diari Més

Meterologia

La pluja arrasa el Camp de Tarragona i provoca greus desperfectes i ferits

La tempesta, acompanyada de fort vent, ha arrencat desenes d’arbres i mobiliari urbà i ha afectat la mobilitat en algunes carreteres i la circulació de trens

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La forta tempesta de pluja i vent que ha escombrat el Camp de Tarragona ha deixat un rastre de desperfectes a moltes poblacions, amb desenes d’arbres caiguts, desperfectes a mobiliari urbà i diversos ferits. Un d’ells es va produir al carrer Gasòmetre de Tarragona, on una persona es va trencar la cama després que sortís volant un banc d’una zona comunitària. D’altra banda, a Valls, el Pius Hospital va atendre a quatre ferits lleus.

Precisament la capital de l’Alt Camp va ser una de les ciutats on la pluja i el vent va actuar amb més intensitat, i on la gent va parlar d’«esclafit». De fet, a Valls les fortes pluges ja es van iniciar la matinada passada i es van reproduir, de forma intermitent al llarg de tot el dia fins que, pocs minuts abans de les sis de la tarda, les ràfegues de vent es van intensificar i la pluja va començar a descarregar amb força, provocant importants desperfectes, com és el cas de la pista del Vilar, on el vent va arrencar la coberta del pavelló. Altres zones castigades pel temporal van ser el passeig de l’Estació, la carretera del Pla o el barri del Fornàs, on desenes d’arbres van caure, alguns d’ells sobre cotxes.

Una altra de les ciutats afectades va ser Tarragona, on van caure dos dels grans arbres de la Rambla Nova. Un dels desperfectes més importants, però, es va registrar just a sobre de l’amfiteatre, on l’estructura del restaurant Les Granotes va quedar totalment arrasades. Pel que fa a Vila-seca, el vent va fer caure un fanal, mentre que a Salou també es van visualitzar diversos arbres caiguts a la via pública, afectant, també, alguns comerços.

A les Terres de l’Ebre, el temporal va inundar una residència de gent gran de Gandesa, on es van registrar 110,3 litres per metre quadrat. L’incident, que no va causar ferits, va obligar els seus usuaris a refugiar-se en els pisos superiors.

Dificultats en la mobilitat

L’efecte de la pluja també es va notar en la mobilitat. En aquest sentit, la falta de tensió va aturar un tren Euromed a dos quilòmetres de Tarragona amb 175 passatgers a bord, que van haver de ser transbordats a un altre tren per poder seguir el seu viatge. D’altra banda, la línia R15 va quedar interrompuda per la caiguda d’un arbre a la catenària. A causa d’aquest incident, una quarantena de viatgers que circulaven entre Riudecanyes i la Teixeta van ser traslladats fins a l’estació, des d’on van poder seguir l’itinerari amb transport alternatiu per carretera. Pel que fa a les carreteres, un arbre de grans dimensions va caure sobre l’autopista AP-7, a l’altura de Tarragona, en sentit nord, mentre que la TV3301 (Bot) i la TV3531 (Gandesa), van quedar tallades.

D’altra banda, centenars de veïns de la Terra Alta es van quedar sense subministrament d’electricitat: 709 a Horta de Sant Joan i 491 a Bot, mentre que a Valls també es van veure afectats veïns dels barris del Bon Sol, Pisos de Clols i Colla Vella.

A causa de la pluja i el vent, els Bombers de la Generalitat van rebre un total de 104 avisos. Cara el dia d’avui, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les pluges es desplacen cap al sector nord-est, deixant, però, el Camp de Tarragona mig ennuvolat.

Un arbre caigut a sobre d'un comerç al carrer Carles Buigas de Salou

La pluja arrasa el Camp de Tarragona i provoca greus desperfectes i feritsDiari Més

Una dels arbres que ha caigut a la rambla Nova de Tarragona a causa de la tempesta.

El fort vent de la tempesta d'aquest dijous ha afectat arbres i ha rebentat vidresDiari Més

Imatge dels desperfectes al Passeig Marítim de Tarragona.

La pluja arrasa el Camp de Tarragona i provoca greus desperfectes i feritsCristina Aguilar

Imatge de la pista coberta del Vilar de Valls enfonsada per la tempesta.

El fort vent de la tempesta d'aquest dijous ha afectat arbres i ha rebentat vidresCedida

tracking