Diari Més

Una baralla multitudinària a Pau Casals reactiva les crítiques veïnals

Va succeir a les portes d’una reconeguda discoteca i les dues associacions de veïns de la zona volen una solució conjunta

Imatge del lloc on es va produir la baralla la matinada de dissabte a diumenge.

Una baralla multitudinària a Pau Casals reactiva les crítiques veïnalsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Matinada de dissabte a diumenge. Una de les discoteques més reconegudes de Tarragona tanca les seves portes després d’una nit de festa. Al carrer, com acostuma a ser habitual, s’hi concentren diversos grups de joves abans de marxar a casa. De sobte, una baralla sorprèn els presents. Segons han explicat a aquest mitjà alguns testimonis, un jove sense samarreta i diversos individus més van començar a colpejar moltes persones. També una noia, que va rebre cops fins a l’arribada de la Guàrdia Urbana. Es desconeixen, encara, els motius del conflicte. El resultat va ser el següent: vuit persones identificades, una persona atesa pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), cap denúncia fins al moment i uns veïns que han vist com, després d’un any sense conflictes, el malestar torna al carrer Pau Casals.

Corrien tres quarts de sis de la matinada quan, segons relaten els testimonis, un jove amb la camisa estripada va començar a colpejar a diverses persones. Va recórrer els pocs metres que hi ha entre la meitat d’Estanislau Figueres i la porta de la discoteca «molt alterat» i va pegar «tothom qui es trobava pel camí». La disputa es va allargar durant més d’un quart d’hora. Un dels moments més tensos va arribar quan «el noi sense samarreta i dos amics seus van tirar a terra a una noia i li van donar diverses puntades de peu mentre un grup d’amigues l’insultava».

«Desconec els motius de la baralla, però no van parar de colpejar-la fins que va arribar la Guàrdia Urbana», assegura la testimoni. Tot i que només vuit persones van ser identificades pels agents de la Guàrdia Urbana, els testimonis asseguren que «hi va haver més individus implicats». Finalment, només una persona va haver de ser atesa per l’ambulància, però sense la necessitat de ser traslladada a l’hospital.

«No va ser la cridòria habitual d’un dissabte a la nit», assegura una veïna de la zona. El xamfrà entre el carrer Pau Casals i Estanislau Figueres ha estat, tradicionalment, un dels espais d’oci més reconeguts de la ciutat de Tarragona. I com acostuma a passar a les portes de les discoteques, desenes de persones s’hi apleguen quan el local acaba de tancar. «Però ara feia més d’un any que no passava res fora del normal», reitera la presidenta de l’Associació de Veïns de l’avinguda Maria Cristina, Carme Solè. El mateix expressa la presidenta de l’Associació de Veïns Tarragona Centre, Núria Sabat, qui assegura que «tot i que no és excessiu, el soroll és habitual els dissabtes a la nit».

Quan va tenir lloc la darrera baralla fa més d’un any, ambdues associacions i Ajuntament es van reunir per buscar una possible solució. A més, i tal com assegura Solè, la relació amb l’amo de la discoteca no s’ha trencat mai. «Ell ho té molt controlat a dins i té seguretat a la porta. El problema arriba quan la gent surt del local», manifesta Solè.

Al llarg d’aquesta setmana, les juntes de les associacions de Maria Cristina i Tarragona Centre es reuniran per elaborar un escrit on es demanin explicacions i on s’intenti donar una possible solució a la problemàtica. «Potser el més adient seria que una patrulla de la Guàrdia Urbana passés per davant de la discoteca quan acaba de tancar les seves portes, però és només una opinió personal», expressa Solè.

tracking