Diari Més

Teatre Familiar

Petits naufragis que ens fan somriure

La Industrial Teatrera portarà el seu aclamat espectacle ‘Nàufrags’ al Teatre Tarragona el pròxim dissabte

L'espectacle, de teatre gestual i en clau de clown, està adreçat al públic familiar.

Petits naufragis que ens fan somriureLa industrial teatrera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim dissabte 21 d’octubre el Teatre Tarragona enceta la programació familiar de la temporada de tardor amb un espectacle que la crítica ha aclamat i ha definit com a «imprescindible».

Es tracta de Nàufrags, una peça creada i interpretada per La Industrial Teatrera, i que convida a reflexionar sobre els petits naufragis de la vida, aquells que al capdavall no fan res més que recordar-nos que no som superhomes. Així ho explica Jaume Navarro, membre de la companyia: «teníem la necessitat de posar davant de l’espectador el fet que vivim en una societat en què cada dia hem de demostrar que podem amb tot, sense fissures, vorejant la perfecció. Però som humans que naufraguem cada dia amb petites coses». Tot i la intencionalitat de l’obra, Nàufrags és un espectacle pensat per a tots els públics. Sense text, i en clau de clown, narra les desventures de dos viatgers abandonats a la deriva. «Hi ha dos nivells de lectura. Òbviament els nens tenen menys vivències que els adults i hi ha una sèrie de ‘naufragis’ que encara no han viscut, i es queden amb el riure i el somriure, perquè els naufragis de les persones poden ser molt divertits, tots podem riure quan algú cau, s’ha enamorat o sent por. Els grans, per la seva banda, fan una lectura que es podria resumir dient que la vida és anar de naufragi en naufragi sense perdre l’entusiasme», apunta Navarro.

Guardonat amb el premi Zirkòlika de Circ de Catalnya 2016, i després de girar per Portugal, Andorra, França, Alemanya, Dinamarca, Polònia i Txèquia, Nàufrags, que va néixer com un espectacle de carrer, arriba a Tarragona en un format diferent, en un escenari, però conservant la primigènia voluntat d’establir una comunió amb el públic. «Treballem amb el públic a tocar, dues-centes persones en cercle, perquè tant els adults com els nens puguin veure com reaccionen els altres, i tot plegat genera una comunió. Al principi entren a escena dos nàufrags, i quan s’acaba l’espectacle els nàufrags som 202. Ens adonem que tots estem al mateix vaixell, i això ens fa sentir còmplices», apunta l’actor.

La Industrial Teatrera és una companyia catalana-madrilenya nascuda el 2002, arran de la trobada de Jaume Navarro i Mamen Olías, dos artistes multidisciplinaris que van coincidir en la voluntat de treballar el clown des d’una òptica més poètica, que inclou el riure però també els somriures i les emocions. Així ho assegura Navarro, qui assenyala que entenen el clown «com un personatge que treballa des de la veritat, des de l’ara i l’aquí, que viu situacions que no són fictícies, sinó que ens poden passar a qualsevol de nosaltres. És algú que treballa les emocions, també des de la fragilitat».

Nàufrags s’estrenarà aquest dissabte, 21 d’octubre, a les 18.30h al Teatre Tarragona, i l’aforament és reduït a 200 persones perquè els espectadors se situen a dalt de l’escenari. Les entrades tenen un preu de 8 euros.

El públic se situa envoltant els actors.

Petits naufragis que ens fan somriureLa industrial teatrera

tracking