Diari Més

Els treballs de la passera del passeig Marítim ja afecten a la Baixada del Toro

Els operaris van intervenir en la darrera peça que permetrà superar el traçat del ferrocarril

Imatge que oferia la passera vista des de la Baixada del Toro.

Els treballs de la passera del passeig Marítim ja afecten a la Baixada del ToroCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La darrera de les peces de la passera de vianants que s’està col·locant per superar l’amplada del traçat del ferrocarril ja es troba a Tarragona. Els operaris van dedicar la jornada d’ahir a treballar en la citada peça, la de mida més petita de les dotze que formen part de l’estructura, abans de procedir a la seva instal·lació. Un cop posada, el passeig Marítim i la Baixada del Toro quedaran comunicats.

La intervenció que s’està duent a terme s’allargarà durant tota la setmana. Com a resultat dels treballs, el Vial Bryant romandrà tancat a la circulació entre la rotonda de la Via Augusta amb Rambla Vella i la del passeig d’Espanya fins al pròxim diumenge, tot i que ahir encara va estar obert a la circulació de vehicles. A més, hi haurà accés restringit al Bingo fins a les 6 hores del diumenge.

Els treballs previstos per la setmana en curs corresponen a la descàrrega de materials que formen part de l’estructura metàl·lica, el seu assemblatge i la col·locació en obra durant la matinada del pròxim diumenge de la peça en qüestió. Un cop finalitzats els treballs, la passarel·la tindrà 300 metres de longitud i salvarà una altura de 17 metres que permetrà superar el traçat del ferrocarril.

El futur passeig Marítim

La passera de vianants no serà l’únic element que transformarà aquest sector de la façana marítima. El Port té previst dur a terme la remodelació de l’actual passeig Marítim. La setmana passada, el ple de l’ajuntament de Tarragona va aprovar un tràmit indispensable per poder donar inici a les obres del nou passeig. El dimecres de la pròxima setmana, el Comitè Executiu del Port posarà damunt la taula el projecte, una intervenció que, quan va ser anunciada, preveia l’opció de fer-se coincidint en el calendari amb la passera de vianants.

El futur passeig modificarà substancialment l’entorn de la platja del Miracle i del Port Esportiu. La comoditat dels vianants passarà a ser una prioritat davant la circulació de vehicles, ja que es duplicarà l’espai destinant al passeig de les persones.. El projecte preveu, a més, la construcció d’un carril destinat a ciclistes i patinadors.

Els canvis implicaran la desaparició de les setanta places d’aparcament que hi ha en paral·lel a la platja. El Port habilitarà un nou espai, construint noves places, probablement en el pàrquing que va fer on hi va haver la platja de la Comandància.

tracking