Diari Més

Una colònia de galls ocupa la Torre Forta i molesta el descans dels veïns

La denúncia feta a l’Ajuntament, propietari del solar on es troba aquesta fortificació del segle XVII, no ha obtingut resposta

Un grup de galls que viuen en el solar que conté l'immoble de la Torre Forta.

Una colònia de galls ocupa la Torre Forta i molesta el descans dels veïnsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de galls que ha convertit en el seu hàbitat el solar municipal on es troba la Torre Forta, fortificació defensiva del segle XVII que dóna nom a aquest barri Tarragoní, esdevenen els veïns més molestos de la gent que viu en edificis pròxims, de manera especial dels del carrer Riu Francolí. Es desconeix de quina manera la comunitat de galls, amb tots els seus membres d’unes característiques similars, es va establir farà uns tres mesos, dins del recinte, i no deixa de créixer. Des de llavors, els seus cants s’escolten a totes les hores del dia. Un dels veïns afectats per la presència de les aus va explicar ahir a aquesta redacció que «l’aspecte dels galls és com si fossin de baralla». Al principi, «hi havia una gallina i un gall, però ara ja van per la segona camada i hem arribat a comptar onze galls i dues gallines», va explicar Juan José Pau, qui té el seu habitatge a l’altra banda del carrer, just davant de la Torre Forta. Una de les gallines encara no pot tenir descendència. El temor del veïnat és que «fa dies que no veiem la més gran i no ens estranyaria que estigués criant ous».

Els galls i les gallines no tenen propietaris, als menys en aparença, i s’alimenten del menjar que els llencen persones residents en un altre bloc d’habitatges, separat només un parell de metres de la Torre Forta.

«No paren de cantar»

Segons va explicar la família de Pau, «els galls estan tot el dia cantant, sigui l’hora que sigui, i si t’aixeques a les tres de la matinada a veure aigua, els sents: no paren de molestar». «Canten dia i nit, a qualsevol hora», va dir amb certa resignació, però insistint en el fet que la presència dels galls es fa cada dia més insuportable.

L’edifici de la Torre Forta va acollir durant un temps l’Institut Municipal de Serveis Socials i, en els darrers temps, el Patronat Municipal d’Esports. El president de l’Associació de Veïns de la plaça Primer de Maig, Modesto Pallejà, va comentar que «el Patronat va estar aquí fins fa un parell de setmanes, però no va fer res en relació als galls». Pau també va dir que «ha passat olímpicament» de la presència dels animals i de les molèsties que ocasionen. «Alguns veïns han trucat a l’Ajuntament, però no s’ha produït cap resposta, i també a una protectora d’animals, que els va assegurar que la seva funció no era encarregar-se dels galls».

Pallejà va informar a aquesta redacció que «fa uns quinze dies vaig posar en coneixement de l’Ajuntament aquesta situació. Encara no m’han dit res». «No sabem de qui són els galls ni com van arribar, però sí que aquest solar és propietat de l’Ajuntament i, per tant, alguna cosa hauria de fer per evitar les molèsties a les persones que viuen en aquesta zona de Torreforta».

Els galls tant es poden veure davant la façana principal de l’immoble com a la part del darrere, on hi ha una zona descuidada amb vegetació, va recordar el president de l’entitat veïnal.

Per altra banda, Pallejà va comentar que «ara que l’edifici ha quedat buit, l’ajuntament podria destinar-lo a local de l’associació de veïns i d’entitats del barri que no en tenen cap, i evitar d’aquesta manera que l’edifici es pugui deteriorar amb el transcurs del temps, sempre que no se li doni una nova utilitat per part de l’Ajuntament, cosa que desconeixem». El president de l’associació va remarcar que el més prioritari és posar solució a la presència dels galls, «ja que fins i tot hi ha persones que han començat a medicar-se per culpa de les molèsties que els ocasionen els cants incessants dels animals».

tracking