Diari Més

Empreses

Repsol entra al mercat de la salut amb la creació de plàstics especials

S’utilitzen, per exemple, per fabricar màscares, borses de sèrum o envasos de medicaments

Es tracta d'una de les accions que formen part del Pla de Transformació del negoci de la Química.

Repsol entra al mercat de la salut amb la creació de plàstics especialsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La divisió de Química de Repsol ha començat a comercialitzar una nova gamma de plàstics per al sector de la salut que s’utilitzen per fabricar màscares, borses de sèrum o envasos de medicaments, ha informat la companyia. La companyia petroquímica suma així una nova gamma de poliolefines (un tipus de plàstic elaborat a partir d’hidrocarburs) que serveix com a primera matèria per als fabricants d’envasos farmacèutics i dispositius mèdics.

Per a la seva fabricació, Repsol ha adaptat les instal·lacions dels seus complexos industrials de Tarragona i Puertollano (Ciudad Real) per extremar la neteja i disminuir al màxim la possibilitat de contaminacions creuades d’un material o d’un producte amb un altre. La nova gamma inclou 28 graus de polipropilè, polietilè, i copolímer d’etilè i acetat de vinil (EVA), que són diferents variants de les poliolefines.

El compliment de les Normes de Correcta Fabricació de productes sanitaris fixades per la legislació nacional i de la Unió Europea ha requerit un procés de validació per al qual s’ha comptat amb l’assessoria d’una consultora externa. El principal repte, «aplicar aquestes noves operatives a tots els nivells de la cadena de producció i distribució, la qual cosa implica un canvi cultural», explicava la cap de Producte Farma de Repsol, Cristina Martínez Acedo.

Martínez afegia també que Dins del seu Pla de Transformació del negoci de Química, la companyia accedeix a un mercat «en creixement i d’alt valor». Amb polipropilè es fabriquen cossos de xeringues o inhaladors; amb polietilè, envasos i ampolles per a medicaments, i amb copolímer EVA, borses per a sèrum o sang. A més, la fibra de polietilè s’utilitza per elaborar màscares i bates quirúrgiques que no desprenen pelusses.

La companyia petroquímica amb seu a Tarragona ha començat a comercialitzar la marca Repsol HealthCare, directament i a través d’acords amb distribuïdors, a Europa, Turquia, Israel, el Magreb i Sud-àfrica. A final d’any, aquesta empresa líder a Europa té previst ampliar la seva oferta actual amb la incorporació de nous graus de polietilè d’alta densitat (PEAD). La divisió de Química de Repsol va incrementar les seves vendes un 2,5% el 2016, any en què també va batre el seu rècord de benefici, fruit de les inversions efectuades en la modernització de les plantes químiques i de la incorporació de gas a les mateixes.

tracking