Diari Més

Investigació

Els investigadors de la URV defensen les combinacions de components alimentaris per reduir la gana

El grup MoBioFood constata que els tractaments més efectius per controlar el pes es basen en alteracions de les secrecions del tracte gastrointestinal

L'extracte del pinyol del raïm segrega una hormona que transmet al cervell la sensació de gana.

Els investigadors de la URV defensen les combinacions de components alimentaris per reduir la ganaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els investigadors del grup MoBioFood de la URV han fet una revisió dels tractaments que s'utilitzen per controlar la ingesta d'aliments i la sensació de gana i han conclòs que aquest objectiu es podrà aconseguir «dissenyant combinacions de components alimentaris que facin conjuntament aquest efecte simultani». Els científics han demostrat que hi ha ingredients que produeixen canvis en les secrecions del tracte gastrointestinal. Un exemple en són els components d'extracte de pinyol de raïm que fan disminuir la secreció de la grelina, una hormona que transmet al cervell la sensació de gana. Després de revisar diferents estudis, els investigadors han observat que aquells components que fan disminuir els nivells de grelina i activen alhora hormones anorexígenes, les que donen indicació de sacietat, són els tractaments més efectius per controlar la ingesta d'energia.

Els investigadors del grup de recerca MoBioFood, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV, han observat que en els estudis per controlar la ingesta d'aliments en persones, els fàrmacs específics que actuen sobre el sistema nerviós central no resulten gaire efectius. En canvi, els tractaments quirúrgics que produeixen limitacions a diferents punts del tracte gastrointestinal i comporten canvis en els perfils de secreció de les hormones que aquest teixit produeix, acostumen a ser els més efectius.

El grup ha constatat també que determinats components alimentaris poden actuar sobre la sensació de sacietat amb resultats que emulen els tractaments quirúrgics.

tracking