Diari Més

Comerç

El Mercat Medieval torna a omplir de festa i artesania la Part Alta

S’allargarà fins el proper diumenge i hi ha actes programats pensats per tot tipus de públic

Centenars de persones ja van gaudir, durant la jornada d'ahir, del Mercat Medieval de Tarragona.

El Mercat Medieval torna a omplir de festa i artesania la Part AltaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de la Part Alta de Tarragona van retrocedir ahir uns quants segles amb la celebració de la primera de quatre jornades del Mercat Medieval. L’ambient festiu i, al seu torn, tradicional, va envair places i carrers del nucli antic de la ciutat, on fins diumenge s’hi podran veure trobadors, joglars i artesans. Es tracta d’una gran oportunitat per gaudir, en família o amb amics, d’un viatge en el temps, gràcies a un dels actes més consolidats de Tarragona.

En la jornada inaugural, centenars de persones van omplir de bon matí els carrers d’un Mercat Medieval que enguany celebra la seva 23ena edició amb la presència d’una vuitantena de parades artesanes i un calendari d’activitats molt extens. Les parades ofereixen al públic assistent una diversa varietat de peces de joieria, joguines de fusta, objectes per a la llar, accessoris i complements i productes d’alimentació. També es pot gaudir d’una herbolària, paradetes de lectura del tarot o la tradicional Taverna Medieval.

A més, s’han programat tot un seguit de jocs tradicionals, cercaviles, malabars i ballades de gegants. Avui, divendres, es podrà escoltar música medieval a dos quarts de vuit de la tarda. Després, els assistents tindran la possibilitat de tastar la gastronomia de l’època. L’oferta és variada, tot i que destaquen les carns a la brasa, que any rere any guanyen adeptes.

Demà, dissabte, durant tot el dia, hi haurà corrupies (un mètode tradicional per trobar la sort) i jocs tradicionals amb la colla de diables de Creixell en dues sessions, de les 11h a les 14h, i de 17h a 22h. La tarda es complementarà amb una Cercavila del grup Sons de la Cossetània, una banda musical formada per sacs de gemecs i tarotes de Tarragona que interpreta melodies tradicionals de caire popular.

L’últim dia del Mercat Medieval, el diumenge dia 15, es destinarà el matí a la trobada de Gegants Medievals i la tarda a la Cercavila de la Kobla del Taulell, dues oportunitats per fer gaudir els més petits de la casa amb una nova mostra de cultura popular en un ambient diferent de l’habitual.

L’horari de les activitats és de 10 a 22 hores i en la majoria dels casos se celebren al pla de la Seu i carrers dels voltants. Les diverses propostes que permeten traslladar l’espectador a un altre període històric es mantindran actives fins al pròxim diumenge, quan finalitzarà la 23ena edició del Mercat Medieval de Tarragona, convertit en tradició.

tracking