Diari Més

El jazz, protagonista d'octubre a març amb el nou cicle Tarragonajazz

El saxofonista Rock Margitzam, dels Miles Davis, serà un dels artistes que actuarà al Magatzem

El trio Triangle serà l'encarregat d'inaugurar el cicle de jazz.

El jazz, protagonista d'octubre a març amb el nou cicle TarragonajazzCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona tindrà, de l’octubre a març, una programació estable de jazz amb el naixement del nou cicle Tarragonajazz, iniciativa fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i la Cooperativa Obrera Tarraconense. El cicle, que tindrà lloc al Teatre el Magatzem, és una extensió en el calendari de jazz en viu que ja té la ciutat, amb el festival Dixieland, i mostrarà el jazz més contemporani i actual.

El cicle s’iniciarà el proper 28 d’octubre amb el concert inaugural a càrrec del trio Triangle. També seran presents en aquesta programació de jazz l’aclamat trio gallec Sumrrá, el saxofonista americà Rick Margitza, col·laborador habitual de Miles Davis en la seva darrera etapa, Olga Pes, Gorka Benítez i Raynald Colom.

La programació estable del festival se celebrarà a partir d’aquest mes d’octubre i fins al mes de març de 2018.

Programació del cicle musical

Triangle

Dissabte 28 octubre de 2017 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 10 euros

Triangle és un trio de jazz contemporani que atrau tant als amants de la música improvisada com els incondicionals del pop i el rock. El talent d’aquests joves músics crea una nova marca sonora aportant un concepte trencador a l’escena musical.

Triangle presenta un repertori fresc i actual amb temes originals i contundents format per composicions pròpies i versions triades amb cura. Dins del seu marc sonor descobrim influències de grups i músics com Esbjörn Svensson Trio, The Bad Plus, Brad Mehldau o Robert Glasper, entre d’altres.

Sumrrá: ‘V Journeys’

Dissabte 25 de novembre de 2017 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 12 euros

Cinc discos al mercat i disset anys a la carretera, aquesta és la carta de presentació de Sumrrá. Aquesta banda és un dels nous referents del jazzcontemporani que condueix fins al límit l’exploració i la composició del format de trio de jazz.

Des de l’any 2000, Sumrrá ha participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals amb composicions pròpies, un directe impactant i innovador recollint l’aval de la crítica especialitzada.

El disc que ens presenten titulat V Journeys, publicat per la discogràfica novaiorquesa Clermont Music, està inspirat en algunes de les ciutats que han pogut gaudir del directe de Sumrrá com París, Braga, Johannesburg, La Paz, Sofía, o altres.

Rick Margitza Quartet

Dissabte 2 de desembre de 2017 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 18 euros

Olga Pes: ‘Transit’

Dissabte 27 de gener de 2018 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 10 euros

La cantant i compositora presenta el seu nou projecte Transit, on la cançó d'autor de missatge conscient del seu darrer treball Buenestado i la necessitat de tornar a experimentar amb les sonoritats del jazz nòrdic l'han portat a aquest nou espai sonor. Un repertori cantat en diverses llengües que planteja com són alguns dels indrets platònics que visitem durant la nostra vida.

Transit se centra en composicions originals de l'artista amb revisions dels seus anteriors treballs The Spring's Jealousy i Buenestado, recollint també estàndards del jazz nòrdic i americà.

Underpool 5

Dissabte 24 de febrer de 2018 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 10 euros

UnderPool 5 és la cinquena entrega de la sèrie numerada del segell barceloní Underpool, que treballa per donar a conèixer el jazz contemporani i la música improvisada.

A aquestes produccions es convoca directament a l’estudi un grup de músics, cadascun aporta originals compostos expressament per l'ocasió, que un cop enregistrats formen part del disc editat per Underpool.

L’Underpool 5 hi han participat el pianista Roger Mas, el saxofonista Gorka Benítez, el contrabaixista Martín Leiton i el bateria Ramon Prats, tots ells músics de llarga trajectòria que han aportat tot el seu talent i experiència en aquest nou projecte del segell barceloní.

Raynald Colom: ‘Steel’

Dissabte 10 de març de 2018 / 20:30 hores / Teatre Magatzem / Preu: 10 euros

El multi premiat trompetista, compositor i productor francès Raynald Colom presenta el seu nou projecte: Steel.

Un canvi radical en el so de Colom, conegut pels seus àlbums com Evocació (millor disc de Jazz espanyol 2010 per Cuadernos de Jazz) o Rise (disc revelació a Jazz Magazine ). La incorporació del guitarrista David Soler aporta un so més agressiu i contemporani barrejant els sons del flamenc, el rock i la black american music.

El grup es va estrenar en el Festival Jazz in Marciac amb una gran acollida per part del públic i premsa.

tracking