Diari Més

Investigació

L'ICIQ formarà a joves científics a Tarragona

Es finançaran 24 tesis doctorals sobre fotosíntesi artificial, encapsulació molecular i química en ‘flow’

L'ICIQ situat al campus Sescelades a Tarragona.

L'ICIQ formarà a joves científics a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'InstitutCatalà d’Investigació Química (ICIQ)ha estat seleccionat per coordinar dues xarxes 'Innovative Training Networks' (ITN) i participar com a 'partner' en una tercera.En total, els tres projectes involucren a 27 institucions europees, incloent diverses empreses líders com Covestro, Mind the Byte, AiCuris i Solaronix.

Aquests xarxes ITN són projectes competitius de la Unió Europea per formar joves científics de manera internacional, intersectorial i multidisciplinari. A més, l'ICIQ ha aconseguit obtenir finançament dins de les tres categories de projectes ITN que proposa la UE.

Una de les xarxes estarà enfocada al disseny de noves metodologies d'encapsulació molecular, l'altre estudiarà noves metodologies sintètiques a 'flow',una tècnica que permet que els processos químics siguin molt més ràpids, eficients i sostenibles; i per últim, la terceratreballarà en fotosíntesi artificial.

En total, les tres xarxes formaran a 24 candidats que provenen no només d'Europa sinó de qualsevol racó del món. A més de rebre supervisió durant la tesi doctoral, les ITN també formen als estudiants a través de diferents tallers, seminaris i congressos durant la durada del projecte. D'aquesta manera, s'espera fomentar entre els futurs doctors la innovació, i aptituds com la creativitat i l'emprenedoria.

tracking