Diari Més

Municipal

El ple de Tarragona aprova augmentar el sou a funcionaris i regidors

La moció s'ha aprovat amb 24 vots a favor i l'abstenció de la CUP, que ha renunciat a percebre aquest augment

Representants de sindicats han assistit al ple per rebutjar

El ple de Tarragona aprova augmentar el sou a funcionaris i regidorsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat, amb 24 vots a favor i l'abstenció de la CUP, incrementar les retribucions del personal funcionari municipal i, segons ha informat la regidora cupaire Laia Estrada durant la sessió, també l'augment de les dietes per assistència i el sou dels regidors. La CUP ha anunciat que renuncia a percebre aquest augment.

En la seva explicació, Estrada va dir que «estem d'acord amb què s'incrementin les retribucions als treballadors, però no als càrrecs electes ni als membres dels consells d'administració» de les empreses municipals.

Per altra banda, el ple ha debatut l'aprovació de la nova relació de llocs de treball. Aquest punt ha tingut com a protagonistes representants de sindicats amb presència a l'Ajuntament que han girat l'esquena als regidors i han mostrat uns escrits on es llegia que «l'Ajuntament de Tarragona pretén aprovar –com així ha estat– en aquest plenari una relació dels llocs de treball plena de greuges comparatius entre els seus treballadors i treballadores». «Un cas flagrant és el dels professors d'adults i de música que, amb titulació superior A1, tenen el mateix complement específic que un peó de l'Ajuntament», deia. Els sindicats 'rebutgem aquesta relació de llocs de treball, ja que la considerem molt injusta».

El debat ha finalitzat amb un empat a 13 vots –la regidora del PP Elisa Vedrina no ha assistit al ple–, resultat que s'ha repetit en segona votació, per la qual cosa la proposta ha tirat endavant pel vot de qualitat de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros. Han votat a favor Units per Avançar, PP i PSC i, en contra, Beatriz Pérez, ICV, CUP, PDeCAT, Cs i ERC.

La regidora de la CUP, Laia Estrada, ha lamentat el fet que «hi ha treballadors que per la mateixa feina cobren el doble que altes i vostès –dirigint-se al Govern municipal– no ho volen corregir i no només no ho corregeixen, sinó que augmenten el sou dels càrrecs electes».

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha dit que «votem en contra perquè si hi ha l'oposició dels sindicats és per algun motiu». La relació de llocs de treball aprovada «va en contra de la promoció dels treballadors», va dir. Mentrestant, Jordi Fortuny, regidor d'ERC, ha afirmat que «votem no perquè la lletra petita s'ha fet sense consens», i la rèplica per part del Govern ha vingut de la mà de la regidora Ivana Martínez, qui ha assegurat que «l'oposició no s'ha adonat de res».

tracking