Diari Més

L'Arquebisbe de Tarragona demana no involucrar l'Església ni fer servir «llocs sagrats per a qüestions polítiques»

Jaume Pujol crida els preveres i diaques de l’arxidiòcesi a no prendre públicament «posicions que ens enfronten»

Jaume Pujol. Arquebisbe de Tarragona

Jaume Pujol. Arquebisbe de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, demana que no s’involucri l’Església ni es facin servir els «llocs sagrats» per a «qüestions polítiques». En una carta enviada aquest divendres als diaques i preveres de l’arxidiòcesi, Pujol els fa una crida a ser un element «d’unió» i a «no prendre públicament posicions d’enfrontament perquè són -remarca-. pastors de tots els fidels». Davant del procés que es viu actualment a Catalunya, Pujol recomana «resar» i «fer resar» i intensificar la pregària aquest cap de setmana. L’Arquebisbe ha reaccionat així a escenes com la que es va viure diumenge a l’església de Vila-rodona (Alt Camp), on es podien veure diverses persones fent recompte dels vots del referèndum mentre desenes de veïns, entre els quals el mossèn revestit amb l’alba i l’estola com si fes missa, cantaven el Virolai. L’Arquebisbe afirma que no vol prohibir allò que es faci en consciència, però demana prudència i consultar les decisions que afectin a la institució.

«Penso que tots estem patint molt aquests dies, i no sabem cap on anirà tot aquest procés. Tant si mantenim una posició com una altra tinc el convenciment que ens ve al cap la pregunta: Què hem de fer? Què de fer jo?, em pregunto constantment. Davant del Senyor he pensat això. Resem, i fem resar (...)Tinguem fe en la pregària», assenyala Pujol en la carta feta pública aquest divendres.

L’Arquebisbe de Tarragona demana no prendre públicament posicions «que ens enfronten». «No oblideu que som pastors de tots els fidels. Les nostres opcions personals, totalment legítimes si estan preses en consciència, no haurien d’aflorar en aquests moments. Siguem elements d’unió, no de desunió», afegeix.

Pujol fa una crida a no involucrar l’Església, «que és mare de tots», ni a fer servir els llocs sagrats per a qüestions polítics. «No m’agrada ni vull prohibir allò que es faci en consciència i ben pensat i dintre de la llei de l’Església, però us demano que sigueu prudents i que consulteu decisions que poden afectar la visió que la gent té de l’Església. Nosaltres no som propietaris, sinó administradors», remarca.

L’arquebisbe clou la seva carta amb una crida a «intensificar la pregària» durant el cap de setmana i, fins i tot, fa una recomanació d’oració: «Oh Déu, que teniu cura de tothom com a bon Pare; concediu que tots els homes, ja que tenen un mateix origen, formin una sola família en la pau i que visquin units amb un sol amor fratern».

Diumenge, Pujol va expressar amb una piulada que la situació de violència que es va viure a Catalunya era «deplorable», en al·lusió a les actuacions de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola per tancar els col·legis electorals de l’1-O. A més, l’arquebisbe va fer una crida a aturar la violència i els enfrontaments, i va cridar a trobar una sortida «pacífica» i «democràtica» a la situació.

tracking