Diari Més

Perillen els Jocs Mediterranis?

La situació de Tarragona 2018, sobre la taula

alt

Alejandro Blanco i Josep Fèlix Ballesteros.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha convocat una reunió d'urgència del seu Executiu dilluns que ve dia 10 amb un únic punt en l'ordre del dia, «estudiar la situació actual de l'esport espanyol» i, particularment, la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Aquesta convocatòria trenca l'habitual agenda del COE, que normalment només celebra un Executiu cada 30 dies, l'últim dimarts de cada mes. Es va reunir per última vegada el passat 26 de setembre.

El president del COE, Alejandro Blanco; quatre vicepresidents, els membres espanyols en el COI, la secretària general, el tresorer, nou vocals de federacions olímpiques, tres de no olímpiques i un representant dels atletes formen actualment l'Executiu d'aquest organisme.

La incidència que pot tenir en l'esport espanyol la situació política a Catalunya centrarà els debats de dilluns, segons han indicat fonts pròximes al COE.

Un dels punts que poden ser analitzats durant la reunió és la celebració l'any vinent a Tarragona dels Jocs Mediterranis (JJMM), que ja van ser endarrerits del 2017 a 2018 per falta de finançament.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), va perdre ahir dimecres la majoria absoluta de la qual gaudia en el ple municipal, després de l'abandonament del pacte amb PSC i PP per part un regidor de l'antiga Unió Democràtica de Catalunya (UDC), en protesta per «l'ús indiscriminat de la violència» per les forces de seguretat durant la jornada de l'1-O.

Una altra polèmica que ha esquitxat aquests Jocs les últimes dates ha estat la constància que està prevista la participació de Kosovo, la independència del qual no reconeix Espanya però sí el COI, de manera que els seus esportistes poden participar sota bandera pròpia a les competicions que apadrina.

Diferents esportistes, olímpics i no olímpics, s'han pronunciat als últims dies a favor o en contra de la independència de Catalunya i han expressat també la seva opinió sobre els incidents que van envoltar diumenge passat la convocatòria d'un referèndum per part del Govern català.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tarragona ha assegurat mitjançant un comunicat que «el COE i el seu president recolzen sense fissures els Jocs Mediterranis» i que l'únic punt de l'ordre del dia és la valoració «de l'estat actual de l'esport espanyol», sense especificar si els Jocs també s'hi tractaran.

tracking