Diari Més

Més de 500 jugadors de dards de diversos països se citen a la TAP

Les competicions començaran divendres, l’accés serà gratuït i els aficionats podran estar al costat dels jugadors que disputaran les partides

Aspecte que oferia ahir la Tarraco Arena Plaça durant el muntatge de les dianes.

Més de 500 jugadors de dards de diversos països se citen a la TAPCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 500 jugadors de dards pertanyents a diversos països intervindran aquest cap de setmana en el campionat internacional Connection Darts, que tindrà lloc del divendres al diumenge a la Tarraco Arena Plaça, amb accés gratuït per a tots els aficionats, que podran veure les diverses competicions junt amb els darders. A més de jugadors i equips de Portugal, Andorra i Espanya, també hi haurà de Tarragona i de la resta de Catalunya.

El dimecres es van iniciar a l’arena de la plaça la instal·lació de les 82 dianes, que fins a arribar a la fase final de les competicions estaran totes actives, amb la qual cosa els organitzadors esperen que es vegi un bon espectacle. Els organitzadors van informar que el nombre de jugadors era inicialment superior, però alguns han decidit no participar-hi com a conseqüència de la situació política que viu Catalunya. «Per por, incertesa i per desconeixement de la situació real que hi ha, però és comprensible», va dir Molina.

El director esportiu del campionat, David Molina, i el de competició virtual, Sergio Ibáñez, van informar que a la Tarraco Arena Plaça es donaran cita «els jugadors i equips que en els darrers nou mesos han obtingut millor puntuació». El sistema de classificació «és similar al que s’utilitza a l’ATP», va explicar Ibáñez.

A Tarragona competiran jugadors de nou nivells –set són masculins i dos femenins–. En categoria individual, s’hi han classificat 64 de cada un dels nivells, dels quals 35 intervindran en la competició que acollirà la Tarraco Arena Plaça. Per equips, s’han inscrit un total de 120, formats per quatre persones i que es corresponen a cinc nivells. Ibáñez va dir que «hi haurà una prova especial, la Top 16, amb els millors equips del nivell més important».

La competició començarà el divendres, a les 12 del migdia, amb la intervenció de jugadors a títol individual, i està previst que, a partir de les 22:30 entrin en acció seleccions regionals i nacionals. El dissabte competiran tots els equips des de les 8 del matí i en aquesta jornada també es disputarà la Copa KO, per equips, que la disputaran 50 formacions de tres jugadors cadascuna. Uns dels equips favorits és de Tarragona, Los de Siempre, que compta amb jugadors d’aquesta ciutat, de Reus i de Salou. També intervindrà la selecció de Tarragona.

Pel que fa a la jornada del diumenge, la que tancarà la competició, començarà a primera hora i finalitzarà al voltant de les 14 hores. Els organitzadors confien que serà el dissabte a la tarda quan sigui major l’afluència d’un públic que podrà seguir la competició des de l’arena de la plaça. El jugador que hi prendran part tenen des de 15 anys a més de 65. «Formen una família, se’ls coneix com la Família del Tugsté, nom que bé d’un dels materials que s’utilitzen en la construcció de dards», va dir el director de competició oficial, qui va remarcar que «la majoria de jugadors es coneixen de fa temps». Ibàñez va comentar que a les comarques tarragonines «hi ha molta afició als dards i, a més de la proximitat, són molts els equips d’aquí que s’han classificat per disputar el campionat». «Els jugadors es respecten molt i els aficionats que vingui a la TAP ho podran comprovar», va dir.

tracking