Diari Més

Municipal

Dimiteix Prats però mantindrà l'estabilitat del govern del PSC-PP

El regidor d'Units per Avançar, afirma que ha pres una decisió «molt difícil» però creu que és l'única possible «per dignitat i responsabilitat»

Josep Maria Prats durant la presentació del Pla de Biblioteques.

Josep M. Prats: «La moció de Ballesteros contra el referèndum és oportunista»Mauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de Cultura i quart tinent d'Alcalde, Josep Maria Prats, ha presentat la seva dimissió a l'Ajuntament de Tarragona aquest dimecres 4 d'octubre. La seva dimissió fa que l'actual govern de la ciutat, format per PSC i PP, quedi en minoria, ja que ell era qui garantia, per nombre, l'estabilitat del pacte de govern. Tot i així, Prats ha afirmat que es mantindrà «lleial amb els compromisos per garantir l'estabilitat i la viabilitat dels projectes de ciutat com a regidor des del Grup Municipal d'Units per Avançar». Per tant, mantindrà l'estabilitat del govern des de fora.

Prats ha decidit presentar la dimissió després de la violència i la «forta repressió policial» de la qual ha sigut víctima Tarragona i la resta de Catalunya en els darrers dies. En un comunicat, el ja ex regidor de cultura ha afirmat que «la violència no té raons ni justificacions i, quan aquesta l'exerceixen els poders públics contra els ciutadans lliures, és reprovable i menyspreable». En aquest sentit, Prats ha recriminat que«quan la força substitueix la paraula, no té sentit mantenir un pacte amb qui és incapaç de condemnar la violència».

Davant d'aquests fets, Prats ha subratllat que presenta la seva dimissió per «coherència, per lleialtat i per dignitat personal». El ex quart tinent d'alcalde ha volgut agrair en el comunitat «l'honor i el privilegi» que ha estat encapçalar la Regidoria de Cultura. També ha afirmat que «renunciar-hi és dolorós perquè aquest projecte ha estat il·lusionant» i ha afirmat sentir-se «profundament afortunat» d'haver-ne format part durant dos anys. «És un dia molt difícil per mi -afirma Prats en el comunicat-. Però també estic convençut, des de la serenor i la reflexió, d'haver pres l'única decisió possible, per dignitat i responsabilitat».

Prats ha volgut agrair la «lleialtat i disponibilitat» del personal de la conselleria, el «tracte humà i l'ajut» als regidors de l'equip de Govern i el «respecte i afecte» als partits de l'oposició. Per últim, també ha tingut unes paraules pels tarragonins i tarragonines, a qui ha manifestat ser conscient «que no sempre he sabut explicar amb encert les decisions que he pres, però ho he fet amb la convicció que era el millor».

tracking