Diari Més

El clam de 1.500 estudiants: «El jovent ho té clar, l'1 d'octubre va a votar»

La vaga d’estudiants va tenir un 78% de seguiment segons el Rectorat de la URV i als carrers la resposta a la mobilització va ser contundent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Feia temps que no es veia una manifestació d’estudiants tan massiva als carrers de Tarragona. Universitaris, alumnes de Batxillerat i de Secundària van respondre a la convocatòria en defensa del referèndum i van expressar, en un clam unitari, que «el jovent ho té clar, l’1 d’octubre va a votar». Aquesta va ser una de les consignes més cridades al llarg de la manifestació, que va reunir uns 1.500 joves al davant del Campus Catalunya. Des d’allà, el bloc va pujar per l’Avinguda Catalunya fins a la Rambla Vella, per després creuar la Part Alta fins al Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili, a la plaça de l’Antic Escorxador.

Passaven dos quarts d’una del migdia quan el bloc d’estudiants de Batxillerat i Secundària arribava al davant del Campus Catalunya, on esperaven els universitaris. Aplaudiments i crits de celebració. Minuts més tard, els estudiants de Sescelades, que havien passat la nit a la Facultat, s’unien als companys. El resultat, un bloc unitari encapçalat per una pancarta que lluïa un missatge ben clar: «Fem història. Contra el cop d’Estat, buidem les aules. Defensem el referèndum».

Al seu pas per la part més elevada de l’Avinguda Catalunya, els estudiants van incrementar el volum de les seves consignes. «Sense les iaies, no hi ha revolució!», va esclatar el bloc quan una dona gran va sortir al balcó per aplaudir-los. L’ambient va ser festiu però contundent en tot moment, deixant clar amb cada càntic les intencions dels joves. «Fora les forces d’ocupació!», «Qui sembra la misèria, recull la ràbia», «Votarem!» o «Li diuen democràcia i no ho és» van ser altres de les frases pronunciades pels estudiants.

Entre els presents hi havia majors d’edat, però també menors. Una cinquantena d’estudiants de secundària, per exemple, va omplir dos autobusos per arribar a la manifestació des de Falset. A la pregunta de què en pensaven sobre la vigilància que faria la Fiscalia als centres on els menors fessin vaga, responien amb claredat: «No en tenen ni idea». Tots ells, asseguraven, havien assistit a la convocatòria amb el permís dels seus pares.

Abans d’arribar al Rectorat, els estudiants van passar per davant de la plaça de la Font al crit de «Ballesteros, dimissió!». Després, van arribar a la plaça de l’Antic Escorxador, on els esperava una batucada. Entre els presents a la plaça, el rector de la URV, Josep Anton Ferré. Cap a ell va anar dirigida una crítica del Sindicat dels Països Catalans que, en la lectura del manifest, va dir: «Tot i que Ballesteros no vulgui, el rector no cedeixi espais i les forces d’ocupació ens ho impedeixin, aquest diumenge votarem!».

En arribar al Rectorat, els estudiants van celebrar un dinar de carmanyola. A més, els Pataquers de la URV hi van fer un pilar de quatre. Tot seguit, van començar els concerts en acústic. La vaga va tenir un seguiment, segons la URV, del 78% a les seves facultats.

Assemblea del Comitè en Defensa del Referèndum

Després de la jornada de mobilitzacions dels estudiants, que va acabar davant del Rectorat de la URV amb diferents ponències i un seguit de concerts en acústic, el Comitè en Defensa del Referèndum (CDR) va realitzar l’assemblea per organitzar-se de cara a aquest cap de setmana. Prop d’una quarantena de persones va assistir a la convocatòria, amb l’objectiu de definir quines seran les mobilitzacions i les accions a dur a terme avui, demà i diumenge. A més, es va fer una crida a seguir amb les reivindicacions la setmana vinent. De fet, els sindicats CGT, Intersindical Alternativa (IAC), Intersindical CSC i COS han convocat una vaga general pel dia 3 d’octubre. El CDR està format per sis col·lectius de l’Esquerra Independentista de la ciutat de Tarragona.

En imatge, el bloc d'estudiants al seu pas pel carrer Major, que es va quedar petit quan la manifestació es dirigia al Rectorat.

El clam de 1.500 estudiants: «El jovent ho té clar, l'1 d'octubre va a votar»Cristina Aguilar

Els estudiants s'han manifestat amb pancartes a favor del referèndum.

Més d'un miler d'estudiants tarragonins prenen els carrers en defensa de l'1-OCarlos Doménech Goñi

tracking