Diari Més

La Guàrdia Urbana de Tarragona canvia de lloc les urnes guardades en una nau

L’Ajuntament no havia cedit les urnes, però la Guàrdia Urbana ha obeït les ordres de la Fiscalia

Una urna

La Guàrdia Urbana s'emporta les urnes de l'Ajuntament de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona va decidir ahir emportar-se a un nou indret les urnes de l’Ajuntament de Tarragona, que estaven guardades en una nau del polígon Francolí. Un camió de la brigada municipal se les va endur a un altre espai, amb l’objectiu que no puguin ser utilitzades en les votacions del referèndum del pròxim diumenge. La Fiscalia General de Catalunya va ordenar que es custodiïn totes les urnes, i la Guàrdia Urbana es va limitar a seguir aquestes indicacions, tot i que no està previst que aquestes urnes tinguin com a destí els col·legis i dependències on podran anar els ciutadans que vulguin participar en la consulta. Ara mateix és una incògnita la ubicació de les urnes que la Generalitat posarà a disposició dels tarragonins que hagin decidit participar en el referèndum.

Tot i que l’Ajuntament de Tarragona ha decidit no cedir espais per al referèndum de l’1-0, la policia local de la ciutat va optar per traslladar les urnes a un nou amagatall i obeir l’ordre de la Fiscalia General.

Segons la CUP, «un espectacle»

La CUP de Tarragona considera que el segrest de les urnes de l’Ajuntament de Tarragona per part de la Guàrdia Urbana no és més que part de l’«escenificació» de l’Estat espanyol per «atemorir la població i simular tenir el control de la situació sobre el que està passant a Catalunya durant els preparatius del referèndum d’aquest proper diumenge 1 d’octubre».

Segons diuen, «res està més lluny de la realitat». «Totes les passes que està fent l’aparell de l’Estat no fan res més que confirmar que aquest procés d’independència està guanyat pel que fa a la convocatòria de l’1 d’Octubre», asseguren els cupaires, que afegeixen que «la gent segueix convençuda que la solució per dirimir aquest conflicte polític són les urnes i està disposada a defensar-les fins l’últim dia». A més, creuen que les urnes requisades a l’Ajuntament de Tarragona no són les que s’havien d’utilitzar diumenge.

Tot plegat, doncs, «forma part d’escenificacions com les que ja vam viure en els escorcolls a impremtes, entorpint les tasques de les treballadores, o en l’intent d’entrar a la seu de la CUP a Barcelona sense ordre judicial», reivindiquen. Amb tot, titllen de «provocacions» cap a la ciutadania aquestes actuacions.

Per últim, recorden que «si un Ajuntament no vol cedir el seu material electoral, com és el cas de l’equip de govern municipal de Josep Fèlix Ballesteros, no el cedeix». «No cal guardar, ni requisar, ni amagar res en un lloc més segur. Un cop més veiem com les forces contràries al dret a decidir i a votar cauen en el ridícul més espantós amb accions que no tenen cap mena de recorregut», clouen des del grup municipal.

tracking