Diari Més

Entitats

Fondistes Tarragona, vint anys en forma

L’associació de Tarragona reuneix persones de totes les edats que s’entrenen plegades

Els Fondistes tenen en comú la passió per córrer i la practiquen plegats.

Fondistes Tarragona, vint anys en formaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és insòlit veure, de nit per Tarragona, grups de corredors que s’entrenen pels carrers o camins de la ciutat. Si el grup és nombrós, és bastant probable que siguin del Club Esportiu Tarragona Fondistes, una entitat esportiva de referència que va néixer, ara tot just fa vint anys, quan un grup de persones aficionades a córrer, i veient que coincidien sovint en les seves rutes, es van acabar fent amics i fundant l’entitat. Així ho recorda el seu actual president, Tomàs Biosca, que en forma part des de fa més de quinze anys.

Els Fondistes que conformen l’associació són més de seixanta, i s’agrupen en dos grans grups: el d’iniciació i el de les persones que fa més anys que corren. La diferència entre l’un i l’altre només rau en el nivell de pràctica d’aquest esport. Les edats, tant en l’un com en l’altre, són d’ampli espectre, i van des dels trenta fins a passats els seixanta. «El que volem és fer salut, practicar l’esport i preparar-nos per participar en curses de Tarragona, de la demarcació, i d’allà on es vulgui, fins a l’estranger», apunta Biosca.

Per fer-ho cada grup té tres sortides setmanals assignades, i els corredors es preparen en funció de les curses que tenen a la vista. «Ara hi ha un grup de corredors que s’està preparant per anar a la Marató de Nova York. N’hi ha que volen fer marca i altres s’han proposat com a repte només fer-la, però d’una manera que es podria dir més relaxada», explica el president.

Tot i que alguna vegada havien tingut algú que feia el paper de preparador físic, els Fondistes no tenen entrenador. Ells es troben per practicar junts l’esport que més els agrada, i que Tomàs Biosca insisteix que cal anomenar ‘córrer’, en lloc del terme més modern de ‘running’. Precisament el que ara s’anomena ‘running’ els ha portat més socis, especialment en els últims cinc o sis anys, però, segons el president, aquestes incorporacions només han vingut a sumar, perquè «la gent va entrant però no en surt». Els Fondistes també han vist com, els últims anys, aquest esport ha atret també un bon nombre de dones. Tomàs Biosca apunta que el motiu pel qual cada cop hi ha més incorporacions és que aquest és un esport que ‘enganxa’: «és com una droga. Si comences a córrer i un dia no ho fas, ho trobes a faltar. A més, en el nostre cas, hi ha persones que sortim tres cops a la setmana des de fa més de quinze anys. Això fa que agafis una confiança i et trobis molt bé amb la gent amb qui surts».

Segons Biosca, Tarragona és una bona ciutat per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva, que practiquen sobretot als vespres, quan tothom ja ha acabat la jornada laboral, o els caps de setmana, moment en què aprofiten per recórrer indrets de mar, muntanya, o camins del Francolí, que són «macos i molt variats».

La celebració de l’aniversari els agafa treballant per preparar la tradicional Cursa de Sant Silvestre de Tarragona, i per aquest motiu els Fondistes no compten festejar-ho de manera especial. «Només podem dir que poden comptar amb nosaltres per al que convingui, i animar a la gent a que participi a la Sant Silvestre, una de les curses més importants del país», conclou Biosca.

tracking