Diari Més

Llengua

La URV edita el primer manual sobre la nova normativa de la llengua catalana

Jordi Ginebra es l'autor de la guía pràctica de les novetats de la gramàtica i l'ortografia incorporades per l'IEC

El llibre és de Publicacions URV.

El primer manual sobre la nova normativa del català

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La URV ha publicat la primera guía pràctica sobre la nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) escrita pel professor Jordi Ginebra.

L'origen de la guía va sorgir en el guió d’un curs que l’autor va impartir als estudiants del grau de Llengua i Literatura Catalanes de la URV. L’obra pretén donar informació pràctica sobre la nova normativa lingüística en els registres formals del català, i contempla tant els canvis que hi ha hagut com aquells punts que han generat debat, però que no s’han modificat.

El llibre està pensat per a tothom, té un mínim d’instrucció gramatical, però pot ser útil sobretot a professors, escriptors, periodistes, assessors lingüístics i correctors.

La guía s’estructura en quatre capítols: el primer està dedicat als aspectes de la normativa gramatical que han canviat; el segon presenta aquells punts que no han canviat però que han estat objecte de propostes de modificació; el tercer tracta sobre altres qüestions gramaticals; i el quart està dedicat a l’ortografia.

El llibre s’ha editat enpaper i en format digital, d’accés lliure, al web dePublicacions URV.

tracking