Diari Més

Ballesteros rebutja qualsevol acció violenta durant l'1-O i crida a mantenir la convivència

L’alcalde de Tarragona afirma que, passi el que passi diumenge, el dia 2 caldrà seguir parlant i dialogant per cercar solucions

alt

Josep Fèlix Ballesteros, votació, 1-O, policia, urnes, local, Mossos, precintat, referèndum, alcalde de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha rebutjat aquest dimecres que es pugui produir qualsevol acció violenta durant l’1 d’octubre. «No vull que hi hagi accions violentes, ni de la policia, ni d’altres actors», ha afirmat. A més, el batlle tarragoní ha cridat a preservar la convivència per damunt de «les discrepàncies i les tensions». «Això és el que em preocupa ara, el que em preocupava abans i el que em seguirà preocupant després de l’1 d’octubre», ha manifestat en roda de premsa. Després que la fiscalia hagi ordenat als mossos que precintin els col·legis electorals, l’alcalde de Tarragona ha mostrat «respecte» per les decisions judicials i ha afirmat que no li agraden les detencions ni la repressió. «M’agrada la llibertat d’expressió i que es respecti la llei», ha etzibat, alhora que ha reiterat que els socialistes no posaran «llenya al foc». En qualsevol cas, segons Ballesteros, passi el que passi diumenge, el dia 2 s’haurà de seguir parlant i dialogant. «Espero que uns i altres ho facin per cercar solucions i no per aprofundir ferides», ha demanat.

Preguntat sobre la petició del grup municipal d’ERC de manifestar-se en contra de la presència d’un vaixell per allotjar policies al Port de Tarragona, Ballesteros ha fet notar que qui nomena el responsable del Port és la Generalitat i que ERC forma part del Govern. «Són Govern i fan oposició. Que se n’encarreguin ells. Té nassos també», ha etzibat Ballesteros.

D’altra banda, l’alcalde de Tarragona ha tret ferro als crits i a les xiulades que ha rebut darrerament en diversos actes de les festes de Santa Tecla per la seva no col·laboració amb l’1 d’octubre. «La festa major m’encanta i els crits ja han esdevingut una tradició, des de l’última etapa de l’exalcalde Nadal. Formen part de la llibertat d’expressió», ha opinat.

L’alcalde ha destacat que va rebre xiulets, però que també hi havia molta gent que l’aplaudia i això, ha dit, no li havia passat mai en aquesta mena d’actes. Tot i això, Ballesteros s’ha mostrat partidari de no «utilitzar políticament» els actes festius i ha retret a alguns grups municipals que exhibissin banderes o pancartes durant la processó. «Ho considero deplorable», ha sentenciat.

tracking