Diari Més

La CUP reivindica una «república laica» davant de la Catedral

La portaveu del grup a la ciutat, Laia Estrada, ha demanat altra vegada l'eliminació de l'exempció de l'IBI a l'església

Marta Llorens, al centre, amb Mireia Vehí a l'esquerra i Laia Estrada a la dreta.

La CUP reivindica una «república laica» davant de la CatedralDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha realitzat aquest matí un acte per reivindicar una «república laica» i «sense privilegis per l'església» al Pla de la Seu, davant de la Catedral de Tarragona. La diputada al Parlament Mireia Vehí, la regidora de Reus, Marta Llorens i la portaveu del grup municipal al consistori tarragoní, Laia Estrada, han manifestat la seva contrarietat respecte a una «estructura de poder a batre» que «discrimina les dones i els col·lectius LGTBI», i han demanat que s'aboleixin les ajudes a les escoles privades i de l'Opus «com l'Aura i el Turó». A més, Estrada ha tornat a reclamar l'eliminació de l'exempció de l'IBI a l'església. «A Tarragona, la dita 'Con la Iglesia hemos topado' és tota una realitat», ha expressat la portaveu, que ha afegit que «Ballesteros va argumentar que calia construir el PP24 per aconseguir IBI, però el que ha de fer és obligar l'esglesia a pagar».

Aquesta tarda, la CUP realitzarà l'acte de campanya a la plaça dels Carros de la ciutat. Hi intervindran l'exdiputat de la CUP David Fernández, la diputada actual de la formació Mireia Vehí, el portaveu de Sortu Arkaitz Rodríguez i la regidora de la CUP de Tarragona Laia Estrada. També hi actuaran The Feos' Experience.

tracking