Diari Més

Comín: «No es pot ser d'esquerres i callar davant de la repressió»

Prop de set-centes persones participen en l’acte central de campanya d’ERC al Camp de Mart de Tarragona

Els dirigents d'ERC van estar acompanyats per prop de set-centes persones, ahir al Camp de Mart.

Comín: «No es pot ser d'esquerres i callar davant de la repressió»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Sanitat, Toni Comín, va referir-se al posicionament de determinats partits d’esquerra i, sense citar-lo, al PSC, en l’acte central de la campanya del referèndum que Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar ahir al Camp de Mart de Tarragona. Tot i que s’havia anunciat la presència de la secretaria general del partit, Marta Rovira, finalment aquesta no es va desplaçar fins a Tarragona i en el seu lloc ho va fer l’exconsellera Anna Simó.

Comín es va preguntar «com es pot ser d’esquerres i no ser independentista. Tot és legítim, també l’equidistància, però des de fa deu dies la cosa va de llibertats bàsiques, de repressors i de reprimits». «Els que avui calleu, no sou d’esquerres», va dir Comín, qui va remarcar que «l’única democràcia que creu que el que estem vivint només es pot resoldre amb la policia és l’espanyola».

El conseller va afirmar que el Govern de la Generalitat està fort i convençut que el diumenge es podrà anar a votar perquè «mai ha estat tan acompanyat com ara». L’aplaudiment més sonor que Comín va arrencar dels presents va ser en referir-se al major Trapero, i quan va dir que «a Rajoy li fa pànic la vostra valentia, la de persones anònimes, la de la gent que surt al carrer organitzada, perquè sap que aquesta és una arma imparable».

El conseller Comín va rebre el suport incondicional dels presents en l’acte polític i quan va assegurar que «aquests són dies complicats, però som privilegiats perquè estem vivint moments històrics, un somni que es farà realitat». A continuació, va subratllar que «la pressió a què ens estan sotmeten és la prova què estem guanyant».

Comin va tenir també unes paraules per al conjunt de l’Estat. El procés «també és bo per a Espanya, l’Espanya que estimem, la de les classes treballadores que també volen refundar la república i que no formen part de l’Espanya del barri de Salamanca». «Hi ha gent a la Península que comença a entendre-ho», va remarcar.

L’acte el va tancar la dirigent d’ERC i exconsellera de la Generalitat Anna Simó, qui va alertar que «s’apropa la tempesta». Va ser així i al cap d’uns minuts va ploure amb força a Tarragona. Simó va fer una clara referència a la multa que haurà de pagar el president Artur Mas en els pròxims dies. «Hem de pagar el Castor a Florentino i li demanen cinc milions d’euros, a pagar ja, a Mas». També va recordar el dèficit de Catalunya en infraestructures com el Corredor del Mediterrani i va assegurar que el diumenge «votarem i ens autogovernarem».

Per la seva banda, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, va afirmar que «tenim el convenciment que fem el correcte i queden només sis dies de la campanya més gloriosa i difícil que mai hem tingut, fins i tot amb detencions, però seguirem treballant per un país millor, més digne i més just». Ricomà va recordar que l’acte polític es feia a pocs metres del monument dedicat a Salvador Allende. En aquest context, va dir que «és una contradicció que l’11 de setembre ens reunim aquí molts partits polítics per homenatjar Allende i que alguns callin quan atraca al nostre port un vaixell amb policies». Va ser en aquest moment quan les persones congregades al Camp de Mart van cridar «Ballesteros dimissió» i «fora les forces d’ocupació». En al·lusió al PSC, va demanar-los que «us comporteu com a socialistes de veritat: la gent de Tarragona està indignada» amb el posicionament d’aquest partit.

El conseller Comín, durant la seva intervenció en el míting.

Comín: «No es pot ser d'esquerres i callar davant de la repressió»Cristina Aguilar

tracking