Diari Més

La policia espanyola cita a declarar dos joves a Tarragona per replicar el web del referèndum

Els dos individus, sospitosos d’un presumpte delicte de desobediència, s’acullen al seu dret de no declarar

Els dos joves, veïns de Tarragona i Reus, han estat citats a declarar per un delicte de desobediència.

La policia espanyola cita a declarar dos joves a Tarragona per replicar el web del referèndumACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola ha citat a declarar aquest dilluns al matí a la comissaria de Tarragona a dos joves a qui acusa de desobediència per haver fet rèpliques, presumptament, del web del referèndum. Els dos joves s’han acollit al seu dret de no declarar, segons ha explicat el seu advocat, Carles Perdiguero, qui ha realitzat una queixa prèvia perquè no ha tingut accés a la documentació respecte a aquests fets i perquè se’ls havia citat sense conèixer si ho farien en qualitat de testimonis o d’investigats. Perdiguero ha apuntat que els procediments contra aquests dos joves s’han obert en base a la instrucció de la fiscalia general de l’Estat. «Entenem que és un despropòsit legal perquè no hi ha base per imputar un delicte de desobediència a ningú en aquests moments i, menys, a fer-ho d’aquesta manera tan general», ha denunciat.

Segons l’advocat, «en circumstàncies normals seria impossible que una citació com aquesta arribés a la fiscalia o al jutjat» i ha denunciat que «els procediments legals estan trencant tots els motlles». Perdiguero ha insistit que «no és correcte» utilitzar la instrucció genèrica de la fiscalia «sense individualitzar i sense motivar els fets». «Hi ha la sensació que hi ha una voluntat atemoridora en aquestes citacions», ha reblat.

Poc més d’una desena de persones han donat suport als dos joves -un veí de Reus i un altre de Tarragona- a les portes de la comissaria de la plaça d’Orleans. Un fort dispositiu format per almenys vuit furgonetes de la policia espanyola i nombrosos agents ha blindat la comissaria tarragonina, mentre a pocs metres tenien lloc les concentracions de suport als alcaldes de la Ràpita i Deltebre, que compareixien davant el fiscal per l’1-O.

tracking