Diari Més

Cultura

L'obra de Teatre 'Max in love-Respecta'm' aborda la problemàtica de les conductes sexistes

L’espectacle, protagonitzat per alumnes de secundària de Tarragona, s'estrenarà el dia 3 d'octubre

L'espectacle és fruit del treball d'un grup de 7 actors i actrius alumnes dels centres educatius de secundària

Els alumnes que protagonitzen l'obra de teatre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dia 3 d’octubre s’estrena l’obra de teatre Max in Love al Teatre Tarragona. L’espectacle és el resultat de la proposta educativa adreçada a alumnes de 4t d’ESO impulsada per l’Ajuntament, a través de Polítiques d’Igualtat i el Servei de Prevenció de les Addiccions i Joventut. Dirigida a joves d'entre 13 i 17 anys, Max in Love- Respecta’m és una potent eina d'educació emocional que, en la versió desenvolupada a Tarragona, posa el focus en les relacions respectuoses entre iguals, seguint el fil conductor de la campanya municipal Respecta’m, iniciada a Tarragona l’any passat en l’àmbit de l’oci nocturn i les festes locals.

Es tracta d’una representació teatral protagonitzada per 7 actors i actrius que han estat seleccionats entre l’alumnat de diferents centres educatius de secundària del municipi. En format de petites històries entrellaçades de la vida quotidiana, els joves actors i actrius convidaran els seus companys i companyes a reflexionar, d’una manera activa, lúdica i amb un punt divertit, sobre qüestions que els preocupen. Hi apareixen temes com la sexualitat, els dubtes, els tabús, la identitat sexual, l’amor romàntic, les primeres vegades, l’alcohol, les drogues il·legals, les conductes sexistes, el botellon, les festes locals, etc.

Prop de 50 adolescents entre 15 i 17 anys de 4t d'ESO van participar en els tallers per seleccionar els set protagonistes i han estat coordinats pel director de l’obra, Antonio Gómez, impulsor de la mateixa conjuntament amb la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria de Lleida fa 10 anys. Aquest programa d'educació afectiu-sexual a través del teatre ha obtingut un reeixit reconeixement a la ciutat de Lleida i es per això que Tarragona va decidir importar-lo connectant-lo amb la campanya Respecta’m. A més de l’estrena del dia 3 d’octubre, més de 800 adolescents de les escoles de la ciutat assistiran a les dues representacions de l'obra de teatre Max in Love que tindran lloc en horari de matí els dies 3 i 5 d'octubre al Teatre Tarragona.

El dia 3 d’octubre a les 21 hores està prevista una representació gratuïta oberta a tota la ciutadania per tal de crear consciència col·lectiva sobre les conductes sexistes entre els adults que envolten als adolescents i entendre una mica millor les situacions que es plantegen als i les adolescents per poder adaptar els missatges educatius i de promoció de la salut pel seu correcte desenvolupament. Les entrades gratuïtes es poden passar a recollir a les taquilles del teatre Tarragona.

tracking