Diari Més

Solidaritat

La URV finança les tasques de rescat d'una ONG tarragonina a Mèxic

Es tracta de l’ONG K9, que portarà 9 rescatadors i 8 gossos per trobar supervivents sota la runa

Imatge d'un dels membres de l'ONG durant un rescat en una imatge d'arxiu.

La URV finança les tasques de rescat d'una ONG tarragonina a MèxicCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou rescatadors i vuit gossos de l’organització de Creixell K9 tenen previst marxar aquesta setmana cap a Mèxic amb el suport de la URV Solidària. Els integrants de l’expedició treballaran en la detecció de persones que han quedat atrapades com a conseqüència del terratrèmol que va produir-se el passat dimarts al centre del país. El sisme de 7,1 graus a l’escala Richter ja ha provocat més de 230 víctimes mortals.

L’expedició del K9 a Mèxic està integrada per quatre persones i cinc gossos que viatgen des de Xile, i cinc persones i tres gossos que volaran des de Madrid. Un cop aterrin a la Ciutat de Mèxic, es posaran a les ordres de l’autoritat local competent i treballaran en l’espai que se’ls assigni. Més concretament, s’encarregaran de les tasques de detecció de persones atrapades sota la runa perquè posteriorment els equips de rescat puguin desenrunar i extreure-les.

La zona amb un major nombre de víctimes ha estat la Ciutat de Mèxic, a pocs quilòmetres de la qual és previst que treballi la unitat canina de Creixell i s’hi estaran tants dies com requereixi la situació. El secretari de Governació ha precisat que hi ha 117 víctimes mortals a Ciutat de Mèxic, 39 a l’estat de Puebla, 55 a Morelos, 12 a l’Estat de Mèxic i un a Guerrero. També ha indicat que es tenen registrats 45 edificis que s’han col·lapsat totalment o parcialment.

Les darreres tasques de rescat de l’ONG K9 amb el finançament del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària han estat a l’Equador l’any 2016 i al Nepal l’any 2015. Ara, posaran el seu granet de sorra a Mèxic.

tracking