Diari Més

Anduluplandu denuncia l'ús sense permís d'un dibuix seu de l'Àliga traient-ne profit

'Follow the Eagle' va vendre samarretes amb una il·lustració de la tarragonina, que no els va cedir els drets, amb petites modificacions

A l'esquerra, el disseny d'Anduluplandu. A la dreta, el dibuix de la samarreta.

A l'esquerra, el disseny d'Anduluplandu. A la dreta, el dibuix de la samarreta.Anduluplandu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dissenyadora i il·lustradora tarragonina Elisabet Díez, que usa el nom d'Anduluplandu, denuncia una nova situació d'apropiació d'un dels seus dibuixos sense permís. Si fa unes setmanes era l'alcalde de Tarragona, Josep F. Ballesteros, qui havia penjat a Twitter una il·lustració de la tarragonina sense haver-li demanat permís -i que posteriorment va esborrar-, ara és l'entitat 'Follow the Eagle', que el passat 2016 va posar a la venda samarretes amb un dibuix de l'Àliga de Tarragona d'Andulupandu amb petites modificacions.

L'artista ha penjat un escrit a la seva pàgina oficial de Facebook aquest mateix divendres. Segons explica, va ser dijous a la Baixada de l'Àliga quan va descobrir els fets. Va veure a diverses persones que duien una samarreta amb l'Àliga que ella va dissenyar anys enrere, però amb petits canvis. Al dibuix l'acompanyava la frase 'Follow the Eagle'. Anduluplandu assegura que ella no va cedir els drets, en cap moment, del dibuix. A més, una samarreta es venia per deu euros, i tres juntes per 24 euros.

Anduluplandu explica en l'escrit que tots els seus dibuixos tenen la llicència de Creative Commons, concretament, una que no permet l'ús públic de l'obra. L'artista s'ha posat en contacte amb els responsables de la samarreta per tal d'intentar arribar a un acord. En l'escrit també demana, a més, algun contacte d'un advocat expert en el tema. «Entenc que una colla es faci samarretes amb un dibuix meu de forma privada, però no que la gent en tregui un profit econòmic. És la meva feina!», conclou.

tracking