Diari Més

Els millors fotògrafs del Camp fotografien el Patrimoni de la Humanitat de Tàrraco

Les imatges s'exposen en la mostra itinerant 'Convivència. Els monuments de Tàrraco Patrimoni de la Humanitat al segle XXI'

L'amfiteatre és un dels elements que han estat fotografiats per l'exposició.

Els millors fotògrafs del Camp fotografien el Patrimoni de la Humanitat de TàrracoGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una exposició fotogràfica itinerant sobre el Patrimoni de la Humanitat de Tàrraco s'inaugura aquest dimecres, 20 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre a la casa de la Generalitat de Tarragona. Un total de cartoze fotògrafs del Camp de Tarragona han captat els monuments mil·lenaris de la ciutat des del punt de vista de la seva interrelació i convivència amb la societat i l’entorn actual.

L’exposició ha estat produïda i comissariada des dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, de la Generalitat de Catalunya. El director Jordi Agràs va fer l’encàrrec el passat mes de maig a la museòloga dels Serveis Territorials, Montse Caballero, de realitzar una exposició fotogràfica sobre Tàrraco Patrimoni de la Humanitat.

Els fotògrafs seleccionats s’han fet càrrec, cadascun, d’un dels catorze monuments inclosos en la declaració. Tots els fotògrafs tenen perfil al webwww.territoriscreatius.cat,i els monuments que han fotografiat són els següents: Ferran Aguilar (Pedrera del Mèdol), Gerard Boyer (Teatre), Jordi Brú (Torre dels Escipions), Jorge Conde (Necròpolis Paleocristiana), Ramón Cornadó (Muralles), Pep Escoda (Fòrum Provincial), Montse Ferré (Aqüeducte), Ram Giner (Vil·la dels Munts), Rafael López Monné (Amfiteatre), Verònica Moragas (Recinte de culte), Rubén Perdomo (Fòrum de la colònia), Montse Riera (Arc de Berà), Laura Rodríguez (Circ), Cristina Serra (Vil·la mausoleu de Centcelles).

L’exposició ha gaudit del suport i col·laboració dels museus que gestionen aquests monuments (o part d’ells): el Museu Bíblic Tarraconense amb el seu director Andreu Muñoz, el Museu Diocesà de Tarragona amb la seva directora, Sofia Mata de la Cruz, el Museu d’Història de Tarragona amb el seu director Lluís Balart, i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la seva directora Mònica Borrell. També de nombrosos professionals i tècnics que han donat suport a la informació.

L’exposició romandrà oberta a la visita del 18 de setembre de 2017, al 31 de gener de 2018. Es preveu que sigui itinerant, i també s’està plantejant fer-ne un catàleg.

tracking