Diari Més

Consulta tots els actes de Santa Tecla d'avui dilluns 18 de setembre

Els actes s'inicien amb la Baixadeta

L'Aligueta de Tarragona ha sorprès a tots els tarragonins amb la seva nova indumentària.

Els Pokemons protagonitzen La BaixadetaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actes de Santa Tecla d'aquest dilluns, 18 de setembre:

9 h

, Escola Marcel·lí Domingo. Santa Tecla a les Escoles. L’Aligueta a les Escoles.

9 h

, Col·legi La Salle de Torreforta. Santa Tecla a les Escoles. El Lleó a les Escoles.

9 h

, Col·legi Sant Pau. Santa Tecla a les Escoles. La Cucafera a les Escoles.

9 h

,

Col·legi d’Educació Especial Estela. Santa Tecla a les Escoles. El Bou a les Escoles.

9 h

, Escola Sant Pere i Sant Pau. Santa Tecla a les Escoles. El Ball de Pastorets a les Escoles.

11.30 h

, Escola La Muntanyeta. Santa Tecla a les Escoles. El Bou a les Escoles.

15 h,

Escola Ponent. Santa Tecla a les Escoles. El Ball dels Set Pecats Capitals a les Escoles.

17.30 h

, jardins de Saavedra. La Terrasseta. Espai de jocs. Organitza: Ekinoci

18 h,

jardins de Saavedra, La Terrasseta. Taller de circ. En aquest taller d’acrobàcia aèria s’ofereix la possibilitat de posar a prova la gravetat tot enfilant-se a les teles i fent figures. El taller ofereix la possibilitat d’iniciar-se per mitjà dels passos més bàsics i amb l’assessorament en tot moment del monitor que organitza el taller. Organitza: Ekinoci

18 h,

des del portal del Roser, Itinere. Visita guiada: Tarragona modernista, una ciutat de postal. Passejada pel centre de Tarragona, durant la qual evoquem la petita ciutat de tombant de segle, tot seguint la petjada modernista. Des de l’Antic Escorxador fins al flamant Mercat Central, relacionarem noms com Antoni Gaudí i Lluís Domènech i Montaner amb la nostra ciutat i reivindicarem l’obra de l’arquitecte tarragoní Josep M. Jujol. Al final de la visita, la sorpresa refrescant al Xiringuito del Mercat. Informació i reserves: itinere@turismedetarragona.com 977 239 657. Preu: 9 €; reduït, 7€; nens (de 6 a 12 anys), 4 €. Places limitades. Organitza: Itinere

Col·labora: Bar Xiringuito (Mercat Central)

18.30 h

, des del pla de la Seu.

La Baixadeta de l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, els Gegants Moros Petits, els Negritos Petits i la Cucafereta.

Els joves portadors de les nostres bèsties més menudes demostraran que s’adapten a qualsevol circumstància festiva. La Baixadeta es consolida com un acte més de la seqüència ritual tarragonina. Avui els més petits podran portar l’Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet, la Cucafereta i els Gegants Moros i Negritos Petits sense ser-ne els portadors oficials. Demanem la col·laboració dels pares i les mares perquè els protagonistes reals d’aquest dia siguin els nens i les nenes.Recorregut: pla de la Seu, escales de la Catedral, pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia i pl. de la Font.

Col·laboren: Àliga, Mulassa, Lleó, Cucafera i AMPA Lestonnacl’Ensenyança

19 h,

jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert d’Adrián Salvador (pop, Tarragona). Acompanyat de la seva guitarra acústica, el senyor Salvador, ésser vivent i vividor, ens convida a un recorregut musical per les cançons que l’han marcat, influenciat o, simplement, agradat. Des de The Beatles o Simon & Garfunkel fins a Los Planetas o Camilo Sesto. Però sempre des de la intimitat de la seva habitació o lavabo, i amb el tarannà habitual del músic tarragoní.

Organitza: Ekinoci

19 h,

c. Nou del Patriarca,3, baixos. Bet Israel: de cases i sinagogues al call jueu de Tarragona. La Blanca us acompanyarà en aquesta visita a través d’un entramat de carrerons estrets on podrem resseguir la història del call i ens aproparem a la morfologia urbana de l’aljama jueva tarragonina escoltant alguns cants sefardites. Una experiència al call jueu de Tarragona! Reserves: dbea@iberapt.com - 628539843. Preu: adults, 15€; nens (de 7 a 12 anys), 5€.

Organitza: IBER. Arqueologia, Patrimoni i Turisme

20 h,

pl. del Pallol. Ball de gralles infantil amb els Grallers i Timbalers Mans Petites de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Els més petits també saben tocar i ballar. Us hi animeu?

Organitza: El Tecler Gestió Cultural

20.30 h

, Teatre Metropol. Al Trot Teatre presenta Camins forçats, una nova proposta escènica que fa una mirada crítica sobre el drama dels refugiats. Milers de persones moren ofegades al mateix mar on gaudim tant banyant-nos durant els estius davant d’una passivitat general. El col·lectiu, el món de la discapacitat, acostumat a rebre solidaritat, també pot ajudar a sensibilitzar sobre altres realitats amb limitacions. Accés lliure fins a completar l’aforament.

Organitza: Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta

21 h

, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Sopar a la fresca a preus populars. Menjar japonès i food truck La Cuineta.

Organitza: Ekinoci

21 h

, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Cinema a la fresca. 1, 2, 3… Splash, de Ron Howard (1984). Col·labora: Festival REC

21 h,

escales de la Catedral. Xiquets del Serrallo. Assaig especial de pilar caminant.

22 h

, pl. de la Font. Ballada de festa major amb l’Esbart Santa Tecla. Des de fa molts anys, els esbarts tarragonins ens mostren el seu bon fer per la festa major. Enguany és el torn de l’Esbart Santa Tecla, que posarà damunt l’escenari les seves millors creacions coreogràfiques. Dansa catalana en estat pur. Organitza: Esbart Santa Tecla

Col·labora: Ajuntament de Tarragona

22 h,

Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb la Muntsa Plana i l’Agus Farré. Accés lliure, limitat a la capacitat de la sala.

23 h

, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: Ekinoci

tracking