Diari Més

Llepar-se els dits i degustar la tradició gastronòmica més teclera

Els arrossos de diumenge, el pastís del Braç de Santa Tecla, els vermuts, el Teclatapa o el Mercat Santa Teca són algunes de les propostes

El pròxim dimecres es repartiran 2.000 racions del pastís del Braç de Santa Tecla a la Font.

Llepar-se els dits i degustar la tradició gastronòmica més tecleraCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Santa Tecla es pot gaudir amb tots els sentits. I el del gust se’n lleparà els dits durant aquests dies de festa. I és que són diverses les propostes que uneix l’ambient festiu típicament tecler i la gastronomia.

Els vermuts protagonitzen aquest primer cap de setmana de festa, especialment demà. En total el programa n’inclou setze, que estan organitzats per diverses entitats i associacions i molts d’ells tenen finalitats solidàries.

Seguint encara dins de primer cap de setmana de Santa Tecla, diumenge es durà a terme una de les propostes indispensables en el calendari gastronòmic tecler. Es tracta dels Arrossos del primer diumenge. Enguany, aquesta activitat organitzada per l’Associació de Restaurants de la Part Alta celebra la setena edició amb un canvi d’ubicació, ara es farà als jardins del Camp de Mart, però mantenint els preus i l’ambient dignes de Festa Major.

A banda dels arrossos, diumenge també es podrà degustar el romesco en unes Jornades Gastronòmiques que s’han organitzat al Serrallo a partir de les 12 del migdia. I a la tarda, la plaça del Fòrum acollirà El primer petonet de les festes, una degustació de totes les variants d’aquesta beguda presentada en societat l’any passat.

Dolça Santa Tecla

Un altre dels clàssics de les festes, el Pastís del Braç de Santa Tecla, serà el protagonista la tarda del dimecres 20, quan es repartiran més 2.000 racions a la plaça de la Font. Aquest monumental pastís, fet com un braç de gitano de més de 75 metres, celebra 15 anys de presència en el programa d’actes de la mà del Gremi de Pastissers. Enguany, a més, l’acte comptarà amb la presència d’en Tarracvs.

El mateix dimecres, els més llépols podran gaudir, a més, de la presentació de la mousse de la Col·lecció Els Contes del Seguici de Tarragona, a la pastisseria Conde. La dolça versió d’aquesta clàssica col·lecció de contes es podrà degustar durant totes les festes. Aquest establiment del carrer Comte de Rius ofereix aquesta tarda El Goig de Santa Tecla, un bescuit de xocolata amb un toc de Chartreuse, que es convertirà en unes postres indispensables durant les festes.

Mercat de Santa Teca

Un altre dels indispensables dins del menú gastronòmic de les festes és el Mercat de Santa Teca. Enguany, aquesta cita que fusiona gastronomia, cultura i territori proposa un nou format i en lloc d’estar situada a la plaça de l’Antic Escorxador es farà dins del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona, al carrer Sant Llorenç. Al llarg de les jornades s’hi podran veure showcookings de cuina km 0, mostra de productes, xerrades, maridatges, tallers i actuacions musicals.

Torna el Teclatapa

El Teclatapa tona un any més a la plaça Verdaguer per oferir durant quatre dies àpats ràpids, perfectes per a degustar al carrer i elaborats per diverses associacions de la ciutat. Frankfurts condimentats de mil i una formes diferents, pizzes, patates fregides o sandvitxos es podran adquirir en els estands ubicats en aquesta cèntrica ubicació, que ens permetran agafar forces i carregar les piles per viure amb intensitat les desenes d’actes que s’han programat durant aquests dies.

tracking