Diari Més

La nina Tecleta torna un any més i felicita els 10 anys del seu capgròs

La seva creadora, la pintora Roser Marquès, ha fet un aparador especial per commemorar l’efemèride que es pot veure a Casa Padrell

Imatge de l'aparador fet per Roser Marquès a Casa Padrell.

La nina Tecleta torna un any més i felicita els 10 anys del seu capgròsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Preparada per anar a l’escola, vestida per fer la comunió, amb la camisa i la faixa de castellera i enguany, com a portadora d’un capgròs. La nina de drap Tecleta torna un any més, i ja en són set, a l’estand de les festes i en diversos aparadors de la ciutat coincidint amb la festivitat de Santa Tecla de la mà de la seva creadora, la pintora Roser Marquès.

La nina, elaborada tota de manera artesana per l’artista tarragonina, es pot adquirir a l’estand del vestíbul del Teatre Tarragona com la resta de marxandatge de la festa des del passat dilluns, dia 11.

Un any més, la Tecleta es pot trobar en dues versions: la versió clàssica, on la nina duu un vestit estampat de ratlles de color rosa i blanc, i la versió de comunió, on la Tecleta porta un vestit blanc de comunió. Els detalls i la delicadesa amb la qual estan fetes són el denominador comú en ambdós models. I és que en tots dos casos, el vestit porta brodat amb fil rosa la lletra T a l’alçada del pit i a l’esquena de la nina hi ha brodada la paraula Tecleta, el número de sèrie i el nom de la seva creadora.

Després de set anys, la Tecleta s’ha convertit en un clàssic per petits i grans. Tant se val si és un infant que la vol per jugar-hi i viure-hi mil aventures, que per un adult amant de les peces artesanes, que per a algú que és un apassionat de tot allò que guarda relació amb les festes i la tradició tarragonines, el cert és que la Tecleta agrada a tothom.

Roser Marquès explica que molta de la gent que l’ha comprat ho ha fet com a regal per a algú altre, tot i que també hi ha qui se l’acaba regalant a ell mateix.

El preu de la Tecleta clàssica és de 75 euros i el de la Tecleta de comunió és de 90 i inclou els dos vestits. A banda d’aquestes dues creacions, a l’estand de les festes també s’hi poden unes làmines que expliquen la història d’en Maginet i la Tecleta, així com uns medallons fets de roba, tots obra de Marquès.

10 anys del capgròs Tecleta

Si bé la nina Tecleta i la resta d’elements relacionats creats per aquesta pintora només es poden adquirir a l’estand de les festes, aquests es poden veure en els aparadors d’alguns establiments emblemàtics de la ciutat, en una aposta per a promocionar la seva creació i per omplir d’esperit festiu els comerços tarragonins.

Enguany, la Tecleta està exposada a la pastisseria Sanromà, a la llibreria Adserà, a la perruqueria Perfil i a Pintures Padrell. En aquest últim establiment i des de ja fa uns anys, Roser Marquès elabora un aparador especial que sempre inclou alguna novetat pel que fa al disseny de la Tecleta.

L’any passat, per exemple, va ser la Tecleta castellera, un model exclusiu que no estava a la venda, en el qual es podia veure aquesta nina de drap vestida amb la camisa i la faixa típica dels castellers. La confecció d’aquest model únic coincidia amb la celebració a la ciutat del Concurs de Castells. Enguany, Marquès s’ha valgut d’una efemèride per crear un aparador especial per a l’ocasió. L’efemèride en qüestió són els 10 anys de la creació del capgròs de la Tecleta.

Aquest capgròs, propietat del Club Maginet, va ser elaborat ara fa una dècada per l’escultora Àngels Cantos, qui es va inspirar en un dibuix de la Tecleta fet per Marquès. Ara, les nines Tecletes volen felicitar el 10è aniversari del capgròs amb aquest aparador especial, en el qual es pot veure com unes de les nines presents duen un pastís d’aniversari i com una de les Tecletes fa de portadora del capgròs.

Per tal que la nina de drap pugui ser portadora, Roser Marquès ha fet una reproducció a escala del capgròs d’Àngels Cantos guiant-se gràcies a diverses fotografies d’aquest element del seguici festiu tarragoní, que l’ha permès fer-ne una còpia a petita escala amb gran precisió. El resultat es podrà contemplar durant totes les festes a l’aparador de Casa Padrell.

tracking