Diari Més

El Ball dels Set Pecats Capitals bufa 15 espelmes presentant la versió petita

L’acte de presentació d’aquest nou ball petit es farà aquest divendres a les 6 de la tarda a l’Ajuntament, just abans de La Crida

Els nens i nenes que representaran els pecats i les virtuts tenen entre 6 i 12 anys.

El Ball dels Set Pecats Capitals bufa 15 espelmes presentant la versió petitaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bé, el mal i l’eterna lluita entre aquestes dues forces fa quinze anys que es representa a Tarragona, a les festes de Santa Tecla de la mà del Ball dels Set Pecats Capitals. Enguany, aquest ball del seguici celebra el seu 15è aniversari amb una novetat destacada: la incorporació al Seguici Festiu Petit. Així doncs, la Santa Tecla Petita comptarà amb aquest ball, que amb les seves màscares característiques, representarà les virtuts i els pecats que hi ha al món.

Abans de veure’ls en acció completament integrats en els actes del seguici petit, es farà un acte de presentació al públic, on les set parelles de pecats i virtuts mostraran els seus balls i danses. La posada de llarg del Set Pecats Petit serà aquest divendres, dia 15 a la tarda, a les 6, al pati Jaume I del Palau Municipal, abans de La Crida.

Salvador Fa, responsable dels Set Pecats Capitals de Tarragona, explica que aquest és el moment idoni perquè el ball compta amb el reconeixement i l’estabilitat necessàries per tirar endavant la seva participació al Seguici Festiu Petit. En aquesta línia, Fa afegeix que «a hores d’ara són pocs els elements que no participen a la Santa Tecla Petita i per tant, aquest era el pas que havíem de donar».

Aquest moment dolç de la colla també ve donat per la tasca de projecció que s’ha fet al llarg dels anys, que els ha permès mantenir la majoria dels primers integrants i sumar-ne de nous. Per al responsable del ball, la participació en el programa Santa Tecla a les Escoles ha estat clau, ja que els ha permès donar-se a conèixer entre els més petits i de retruc ha propiciat també que hi hagués nens i nenes que s’interessin i volguessin participar en la versió petita del Ball dels Set Pecats Capitals.

Crowdfunding i molta il·lusió

La decisió de tirar endavant el ball petit no només ha necessitat infants i adults que volguessin implicar-s’hi, sinó que també ha requerit un suport econòmic que els permetés costejar les despeses de confeccionar els vestits i les màscares, que ronden els 1.500 euros per cada personatge.

Salvador Fa comenta que ràpidament van comptar amb la col·laboració de Repsol, l’Ajuntament i la Diputació. Així mateix, han engegat una campanya de crowdfunding per tal d’obtenir aportacions de la ciutadania, mitjançant la plataforma Verkami.

A tot això, cal sumar-hi el fet que han llençat una campanya d’apadrinament de cadascun dels catorze personatges que apareixen al ball per part d’establiments de la ciutat. Aquesta última aposta ja la van dur a terme ara fa 15 anys, quan es va recuperar el ball i ara l’han plantejat com una «manera de complementar les altres col·laboracions per part de l’entorn més proper».

Aquesta suma d’esforços i implicació ha estat la que ha acabat de fer possible que aquest divendres a la tarda es pugui veure per primera vegada la versió petita d’aquest ball a la ciutat. Els catorze vestits i màscares ja estan llestos, esperant que els seus portadors, uns infants d’entre 6 i 12 anys, els llueixin tot ballant les seves danses.

Des de principis de juliol, el grup es reuneix per assajar i en totes les trobades la participació ha estat total. I és que per la majoria dels participants, aquesta és la primera vegada que surten com a part del Seguici Festiu de la ciutat, cosa que encara augmenta més la il·lusió per prendre-hi part. Salvador Fa assegura que «els nens s’han après molt bé el ball al llarg dels assajos i estan molt contents».

tracking