Diari Més

Municipal

Cinc llars d'infants han estrenat gestió directa de l'Ajuntament sense incidències

Les escoles bressol municipals han començat el curs amb plena ocupació

La llar d'infants del Cèsar August és una de les que podria acabar gestionada per l'Ajuntament.

El preu del servei municipal de llars d'infants no variarà el proper cursXTEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de cinc llars d’infants de Tarragona han estrenat gestió municipal, aquest curs 2017-2018, amb tota normalitat. Es tracta de les escoles bressol de Cèsar August, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, El Miracle i El Serrallo, que enguany estan gestionades directament pel consistori després de vint anys de gestió externa. Tots els treballadors ja formen part de la plantilla municipal i els serveis auxiliars també es gestionen des de l’Ajuntament. Els centres s’han afegit a les llars del Ninot i la Taronja, mentre que les dues altres llars de titularitat municipal -l'Arrabassada i Bonavista- es preveu que siguin gestionades de manera directa a partir del curs vinent.

L’aposta de l’Ajuntament per la gestió directa en els centres de 0 a 3 anys coincideix amb un repunt important de les matrícules a les llars d’infants de titularitat pública. Aquest curs s’han cobert 608 de les 614 places disponibles (99,02%), mentre que al curs 2016/2017 hi havia matriculats 564 alumnes (91,85%).

L’Ajuntamen ha destinat 180.000 euros a la millora d’instal·lacions dels centres educatius.

L’Ajuntament va dedicar el curs passat 860.000 euros al manteniment de tots els centres, 180.000 euros dels quals corresponen a inversions per millorar les instal·lacions. Entre els treballs realitzats destaquen els 50.000 euros destinats a l’Escola Marcel·lí Domingo que han permès l’eliminació de barreres arquitectòniques, el canvi de l’oficina del conserge o l’arranjament de la calefacció; els 15.000 € dedicats a la impermeabilització de la coberta infantil de l’Escola Campclar; o els 8.600 € en la reforma de l’escenari del teatre de l’Escola Torreforta.

Aquest curs es preveuen desenvolupar auditories sobre l’estat dels edificis educatius i un estudi per a la posada en marxa de la Brigada d’Intervenció Escolar (BIE), que hauria de permetre una major agilitat i eficàcia en el manteniment correctiu menor. També fins a finals d’any es destinaran 100.000 euros per fer altres millores a escoles.

tracking