Diari Més

Sebastiâo Salgado trasllada la màgia de 'Gènesi' a CaixaForum

L’obra fotogràfica més espectacular exitosa al territori nacional es podrà visitar entre els dies 14 de setembre i 7 de gener

Una de les imatges que es podrà visitar en el marc de l'exposició 'Gènesi' a CaixaForum de Tarragona.

Sebastiâo Salgado trasllada la màgia de 'Gènesi' a CaixaForumCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit anys va trigar a finalitzar una obra mestra de la fotografia moderna. El resultat, absolutament brillant. Sebastiâo Salgado, un brasiler que un dia es va desencantar de l’ésser humà per certs comportaments que ell va creure inacceptables, va decidir dedicar la seva vida a un tipus de fotografia diferent a la que es viu en el dia a dia, on les accions de les persones són més que discutibles.

Des de l’any 2004 fins el 2012, Salgado va realitzar un total de 32 expedicions (l’Antàrtida, Madagascar, Botswana, el Congo, Ruanda, Alaska, l’altiplà del Colorado...). «De totes elles guarda records meravellosos», explica Miguel González, representant de Salgado a Espanya, i que aquest dimecres ha estat l’encarregat de presentar una obra que es podrà visitar entre els dies 14 de setembre i 7 de gener a CaixaForum Tarragona, en el número 2 del carrer Cristòfor Colom.

Gènesi, que és com es titula l’exposició més visitada de la història a tot el territori espanyol pel que fa a fotografia, la componen 100 fotografies, totes elles en blanc i negre. I és així perquè, segons detalla el mateix Miguel González, «el color impedeix transmetre emocions». Paisatges espectaculars, animals que poques persones han tingut la possibilitat de veure en moviment, regions inhabitades, boscos immensos, deserts sense vida i moltes civilitzacions que conviuen en un ambient directament oposat al que està acostumat qualsevol europeu són les principals motivacions que es poden apreciar en unes fotografies que semblen cobrar vida quan se les observa amb atenció.

Un concurs a Instagram

En el marc de l’exposició a CaixaForum, s’han preparat diverses activitats paral·leles, com ara el concurs d’Instagram #expoGènesi, una iniciativa que està encaminada a donar a conèixer fotògrafs anònims. Els fotògrafs que ho desitgin podran optar a exposar la seva obra a CaixaForum al costat de les Salgado. Per aconseguir-ho, hauran de pujar una imatge a la xarxa social amb el hashtag abans esmentat entre el 13 de setembre de 2017 i el 15 de novembre. En acabar el termini, s’escollirà la millor fotografia.

A banda de les visites concertades per a públic general i grups, el dimarts 3 d’octubre a les set de la tarda es projectarà un documental sobre Salgado i Wim Wenders, i els diumenges 8 i 22 d’octubre i 26 de novembre està previst un vermut per parlar sobre l’obra de Sebastiâo Salgado.

Els paisatges són espectaculars.

Sebastiâo Salgado trasllada la màgia de 'Gènesi' a CaixaForumCristina Aguilar

tracking