Diari Més

La CUP diu que «Ballesteros no és ningú per negar el vot als tarragonins»

La candidatura anticapitalista considera «molt greu» la negativa de l'Ajuntament de Tarragona a cedir espais municipals per l'1-O

Els assistents amb la butlleta davant de la subdelegació del Govern d'Espanya a Tarragona.

La CUP del Camp de Tarragona fa arribar una butlleta de l'1-O a Mariano RajoyCUP Camp de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha volgut mostrar el seu compromís amb el referèndum de l’1-O tot i la negativa de l’Ajuntament de Tarragona a cedir els espais municipals per a la votació. Els independentistes afirmen que aquest anunci «no ha estat cap sorpresa». No obstant, la portaveu del partit, Laia Estrada, considera que «Ballesteros i el seu govern no és ningú per negar el dret a vot a tots els tarragonins i tarragonines». La cupaire ha afegit que «Ballesteros un cop més confon ser l’alcalde de Tarragona en pensar-se que la ciutat és seva i la té segrestada el seu govern».

La candidatura anticapitalista considera «molt greu» l’oposició de l’Ajuntament de Tarragona a la celebració del referèndum. En aquest sentit, creu que la seva decisió no respon al sentit majoritari de la ciutadania de Tarragona. De fet, el regidor Jordi Martí ha recordat que «fins i tot més d’un centenar llarg de treballadors i treballadores municipals van mostrar el seu rebuig a l’oposició del govern municipal a la celebració del referèndum». Segons Martí, «Ballesteros prefereix aferrar-se a la butaca i mantenir el seu pacte de govern amb la dreta espanyolista en lloc de permetre la votació dels tarragonins l’1-O».

Estrada ha manifestat que el problema de l’alcalde de Tarragona «no sols és la independència de Catalunya, sinó que el seu govern té al·lèrgia a tot allò que sigui un procés participatiu». En aquest sentit, la regidora recorda que en aquests dos anys el govern municipal ha votat en contra de fer una consulta sobre els Jocs Mediterranis o el BCN World.

Tot i la negativa de l’Ajuntament de Tarragona de cedir espais municipals, la CUP està convençuda que els tarragonins podran votar en edificis d’altres administracions públiques. El grup municipal ha fet una crida a la ciutadania a mostrar el seu rebuig envers aquesta decisió en els actes previstos per la Diada i les festes de Santa Tecla per tal de deixar clar que vol votar.

tracking