Diari Més

Exposició

Dinosaures i mamuts envaeixen Tarragona

El Palau Firal acull la mostra Dino Expo XXL, que recrea una vuitantena d’animals prehistòrics a mida real

La  majoria de figures són animatròniques i simulen la respiració i moviment de l'animal.

Dinosaures i mamuts envaeixen TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dinosaures es van extingir fa més de 65 milions d’anys, però, aquest cap de setmana se’ls podrà tornar a veure a Tarragona. I és que arriba a la ciutat la mostra Dino Expo XXL, que portarà una vuitantena de peces animatròniques —que simulen moviment i respiració— i de mida real, que inclouen dinosaures, animals de la glaciació, com ara mamuts, i homes del neandertal. Aquesta exposició, que és la més gran organitzada a Europa sobre dinosaures i que ja ha visitat nombroses ciutats europees, es podrà veure al Palau Firal de Tarragona des del dissabte 9 i fins al dilluns 11 de setembre de les 11 del matí a les 10 de la nit ininterrompudament.

«Junts aprendrem com vivien aquests gegants que van viure al nostre planeta i descobrirem els seus costums i perquè van desaparèixer», expliquen els organitzadors de Dino Expo. I és que la mostra no és un simple recull de peces impressionants —algunes d’elles mesuren més de 10 metres d’alçada—, sinó que té una clara vocació didàctica i lúdica, per tal que tant petits com grans gaudeixen d’allò més de l’experiència.

Així doncs, l’exhibició està plantejada com un recorregut en el qual, a més d’experimentar la sensació de veure els dinosaures en moviment, els visitants podran aprendre curiositats diverses sobre cadascuna de les espècies que es mostren gràcies a la informació que s’inclou en els panells informatius que acompanyen a les reproduccions. Aquests aporten detalls científics sobre les eres geològiques, teories sobre l’extinció dels dinosaures i dades sobre la recuperació de restes fòssils. En aquest sentit, els organitzadors afirmen que «combinem entreteniment i diversió pels més petits, juntament amb una ampli factor pedagògic». Cal tenir en compte que un equip de paleontòlegs i experts en aquestes espècies prehistòriques han participat en el disseny de l’exposició, que està estructurada en quatre fases per tal d’oferir una progressió temporal de la vida dels dinosaures.

El famós tiranosaure Rex a mida real, així com triceraptors, protoceraptors, espinosaures o diplodocus es donaran cita a aquest cap de setmana. I ho faran envoltats del seu hàbitat natural, ja que Dino Expo XXL no només recrea les figures d’aquests antics habitants de la Terra sinó que també recrea l’entorn en el qual vivien. Així doncs, la mostra inclou una acurada escenografia que representa la vegetació i les característiques naturals que tenia l’ecosistema en temps dels dinosaures, seguint sempre el que indiquen els estudis científics.

Mamuts i altres mamífers de l’edat de gel

Si bé l’exposició se centra en els dinosaures, també inclou una desena de figures de grans mamífers del quaternari, com per exemple mamuts, rinoceronts, ossos o tigres dent de sable. Aquesta part de l’exposició també recrea la forma de vida dels homes del neandertal, amb escenes de caça i de la seva vida quotidiana. A tot això, cal sumar-hi un documental interactiu que acabarà de mostrar els secrets d’aquesta etapa fascinant de la història del nostre planeta.

tracking