Diari Més

Urbanisme

Tarragona protestarà contra el Pla de la Budellera el 21 d'octubre

Els promotors de la iniciativa organitzaran una cadena humana i diverses activitats per rebutjar la construcció d’un nou barri en la zona

Un nodrit grup de persones ja va protagonitzar una caminada reivindicativa el passat 15 de gener.

Tarragona protestarà contra el Pla de la Budellera el 21 d'octubreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma Salvem la Llarga i diverses entitats veïnals, ecologistes i socials de Tarragona convocaran per al 21 d’octubre una cadena humana i diverses accions de protesta, en contra de la construcció d’un nou barri a la partida de la Budellera. Una comissió estudiarà el recorregut que farà la cadena i altres mesures que s’adoptaran per rebutjar aquest projecte urbanístic que modificarà aquest espai ara dominat per una zona boscosa, d’antics camps de conreu i la línia de platges.

Els diferents agents pertanyents a aquests col·lectius van celebrar dimarts una reunió al bar Las Salinas, en la que també es van debatre continguts d’al·legacions que plantejaran les entitats davant el nou projecte del Pla Parcial 24 de la Budellera, presentat pels promotors a l’Ajuntament recentment i després que la Comissió Territorial d’Urbanisme no acceptés part del contingut. Aquesta intervenció urbanística afecta a una ampla franja de terreny que discorre entre les instal·lacions del Club Gimnàstic, la urbanització Boscos, el front marítim de la platja Llarga i el traçat de l’A-27 al seu pas per aquest espai del terme municipal.

La Plataforma, mitjançant l’organització ecologista GEPEC–EdC, ja va presentar disset al·legacions al projecte inicial, que va ser anul·lat en un plenari municipal després de conèixer l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme, organisme que no va donar el vistiplau a diversos aspectes de la proposta urbanística.

Des que es va conèixer l’existència d’un pla per construir una nova zona d’habitatges, amb capacitat per unes 15.000 persones xifra que ha estat rebaixada­–, les alarmes van saltar entre els veïns de la zona, la Plataforma Salvem la Llarga i entitats com l’Associació de Veïns de Llevant i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, a més d’organitzacions ecologistes contràries al projecte. A més de presentar diverses al·legacions al pla, es van dur a terme diverses accions, com una caminada que va tenir lloc el passat 15 de gener i que va aplegar prop d’un miler de persones que van recórrer el litoral tarragoní.

La Plataforma i les entitats que dimarts es van reunir al bar Las Salinas encara no coneixen el contingut del nou projecte. Una persona vinculada a aquest moviment va manifestar a Diari Més que «no ens consta que s’hagi posat a exposició pública», i va afegir que «l’Ajuntament no ha contactat amb nosaltres, ni esperem que ho faci».

En el moment que l’organització disposi del contingut del nou projecte constructiu, «tornarem a fer valoracions globals i a afegir de noves, perquè calculem que serà molt similar a l’anterior, tot i reduint el nombre d’habitatges». «Volem que es respecti i es protegeixi tot l’entorn de l’Anella Verda», va explicar. La Plataforma Salvem la Llarga té oberta una campanya per recaptar fons, per tal d’afrontar les despeses que origina l’elaboració i posterior presentació d’al·legacions. Les aportacions poden ser d’un euro. Aquesta organització informa de la mateixa en el seu web, on també aporta documentació referida al Pla Parcial 24 i al contingut de les al·legacions que va presentar al primer dels projectes.

tracking