Diari Més

Jesús Cubero: Director de Màrqueting de KFC Iberia

«Em sorprèn que es vegin similituds amb el vídeo viral 'A las chicas de verdad nos gusta el pollo frito'»

El Director de Màrqueting de KFC Iberia parla sobre les reaccions que ha propiciat el nou anunci de la companyia, rodat a Tarragona

Jesús Cubero, el director de Màrqueting de KFC Espanya.

«Em sorprèn que es vegin similituds amb el vídeo viral 'A las chicas de verdad nos gusta el pollo frito'»KFC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Vaya rollo rollo tiene el pollo pollo». Aquesta frase, acompanyada d'una posada en escena peculiar, animada i amb una coreografia simple però enganxosa, ha aconseguit introduir-se al dia a dia de moltes persones de l'Estat en menys d'una setmana. Es tracta de la frase principal de la cançó del nou anunci que KFC Espanya va estrenar el passat dijous, i que a més va ser rodat al recent estrenat restaurant que la companyia té a Tarragona. L'anunci va convertir-se en viral en poques hores, i els comentaris dels usuaris van inundar les xarxes. La figura del Community Manager també va prendre protagonisme responent amb enginy els comentaris de la gent, ja fossin positius o negatius.

Diari Més ha parlat amb el Director de Màrqueting de KFC Iberia, Jesús Cubero, per conèixer les motivacions que va tenir la companyia per rodar aquest anunci.

- Uns dels comentaris que més es podien llegir a les xarxes després que l'anunci sortís a la llum era la comparació d'aquest amb un vídeo viral que es va fer popular fa uns anys, 'A las chicas de verdad nos gusta el pollo frito', on una noia canta una cançó similar a la del KFC davant d'un fotografia de pollastre fregit. - El van fer conscients com a 'remake' del vídeo viral?

- No, i de fet em sorprèn que es vegin similituds o alguna relació entre els dos vídeos.

- El restaurant de Tarragona va ser l'escenari escollit per rodar l'anunci. Per què?

- Reunia les condicions necessàries: la nova imatge que s'implementarà en tot el territori nacional, és lluminós, espaiós, etc.».

- Es dóna la casualitat que la protagonista és d'Amposta. La vau escollir per la seva relació amb Tarragona?

-La veritat és que no. La vam escollir perquè és multidisciplinar: canta, balla, patina, etc. I té un look fresc i desenfadat.

- Com va sorgir la idea?

- L'espottransmet un missatge principal: el nostre pollastre és de qualitat, i quan alguna cosa és bona, es diu dues vegades. D'aquí sorgeix el 'Pollo pollo'. La cançó i la resta de l'anunci és un vehicle per comunicar aquest missatge.

- Per què vau fer l'anunci des d'aquesta pespectiva?

- Perquè considerem que és juvenil i desenfadat. Té un toc d'humor i una cançó enganxosa. Hem volgut fer una publicitat iman i no mirall, un anunci del qual tothom en parli.

- De fet l'impacte de l'anunci ha estat inqüestionable. Però algunes crítiques han estat negatives i dures, no es pot negar. Alguns usuaris de les xarxes l'han titllat de masclista i amb un important contingut sexual. El tweet següent n'és un exemple:

Per altra banda, la frase de la cançó ''cómo me ponen las hamburguesitas' és un exemple del contingut sexual de l'anunci. Com respon a aquestes crítiques?

- Tota la publicitat distintiva rep crítiques i lloances a parts iguals. De fet, el 70% dels comentaris a les xarxes socials són positius o neutres. El que passa és que allò negatiu sol destacar més. Per altra banda, a KFC apostem per la igualtat, i de fet al nostre departament de màrqueting hi ha més dones que homes treballant-hi.

- La reacció del Community Manager als comentaris dels usuaris va ser espontània o estava preparada?

- Tot entra en la nostra estratègia de ser una marca fresca i propera als consumidors. Volem respondre'ls com ho faria un amic, de manera transparent i amb un punt d'ironia.

tracking