Diari Més

Municipal

ERC i CUP lamenten que l'AFAT hagi de tancar per manca de recursos

Els dos grups municipals coincideixen en que cal revisar i establir els criteris per atorgar les subvencions a les entitats municipals

També se li imposa una ordre d'allunyament de la víctima durant 15 anys

Condemnat per abusar d'una anciana de 73 anys malalta d'alzheimerPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d’ERC-MES-MDC i la CUP lamenten el tancament de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona (AFAT) per la falta de recursos. A més, tots dos grups municipals coincideixen en què cal que l’Ajuntament de Tarragona revisi i estableixi els criteris per tal d’atorgar les subvencions a les entitats municipals.

Pel que fa a ERC, el portaveu del partit, Pau Ricomà, critica el «suport irrisori» de l’Ajuntament de Tarragona envers l’AFAT i la resta d’entitats del tercer sector i exigeix un reglament de subvencions per tal d’acabar amb «les subvencions a dit». Per altra banda, també denuncia la inacció i manca de sensibilitat de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb AFAT i demana que expliqui per què no ha accedit a reunir-se amb representants de l’associació, tal i com denuncia el seu president.

Pel que fa a la CUP, els anticapitalistes consideren «trist i vergonyós que una entitat com aquesta hagi de tancar per falta de finançament», tal i com ha afirmat la portaveu Laia Estrada. En relació a l'Ajuntament de Tarragona, creu que el govern «s'hauria d'haver posat a treballar quan van veure que el canvi d'ubicació estava perjudicant els objectius de l'entitat», en relació al seu trasllat al barri de Sant Pere i Sant Pau i al fet que alguns pacients ja no en fessin ús. La CUP demana que es revisin els criteris per atorgar les subvencions i que es faci una valoració acurada de l'impacte de l'activitat de cadascuna de les entitats receptores.

Tots dos grups municipals han volgut destacar la tasca de l’AFAT. «Volem destacar la tasca fonamental que l’AFAT ha dut a terme al llarg de 20 anys -destaca Ricomà-. Només tenim paraules d’agraïment per tot l’equip humà que hi ha darrere». Pel que fa a Estrada, afirma que l’entitat «s'encarrega de fer una feina de què s'hauria d'encarregar l'administració pública» i és una llàstima que tanqui «donada la seva antiguitat i el fet que va ser pionera a l'Estat espanyol».

tracking