Diari Més

Sanitat

El doctor Jaume Benages, nou president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona

Benages és el cap del Servei d’Urologia de la Xarxa de Santa Tecla

Jaume Benages, a la fotografia, pren el relleu al traumatòleg tarragoní Jordi Recasens.

El doctor Jaume Benages, nou president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de TarragonaACMT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor Jaume Benages i Pàmies, cap del servei d’Urologia de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, és des d’aquest estiu el nou president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona (ACMT), entitat professional privada dedicada a la promoció d’activitats científiques i formatives entre els facultatius del territori de totes les especialitats mèdiques.

L’actual junta directiva pren el relleu de la junta anterior presidida pel traumatòleg tarragoní Jordi Recasens. Durant el mandat del Dr. Recasens, l'ACMT va experimentar un important increment quantitatiu i qualitatiu de les seves activitats científiques.

L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona (ACMT) té en l’actualitat 470 socis. La seu social de l’entitat està al Col·legi de Metges de Tarragona (COMT). Entre els objectius de la junta presidida per Benages hi ha «aconseguir una major implicació dels professionals en els programes de formació i les conferències científiques que planifiquem, així com ampliar el nombre d’especialitats mèdiques amb les seves corresponents activitats formatives. En aquest període que encetem volem sobretot continuar potenciant els cursos d’actualització per a metges de família en les diferents especialitats mèdiques, ja que això millora la qualitat assistencial i fa més efectiu el circuit de derivació des de la primària a l’especialitzada».

Una altra de les línies de treball de l’ACMT és la de les beques i ajuts als professionals sanitaris. «També volem instaurar unes ajudes als nostres socis perquè puguin accedir a cursos d’especialització fora de l’àmbit de la nostra Acadèmia. Actualment les ajudes a la formació del metge, ja siguin públiques o privades, han disminuït significativament», recorda el president, que destaca que «moltes de les conferències i cursos que organitzem estan oberts a estudiants de medicina i d’altres branques de la salut com infermeria i fisioteràpia, i altres fins i tot al públic en general».

tracking